Haberler

Girişimci Kadın 5 Dönümlük Atıl Araziyi Lavanta Bahçesine Çevirdi

Güncelleme:

Evli ve 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Yeliz Tok, geçtiğimiz 2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hazırladığı 'Kadın Girişimciler Çiftçilikle Güçleniyor' programını gördü. Daha önce tarım ve hayvancılıkla ilgilenmeyen Tok, Ziraat Mühendisi olan kız kardeşi Çiğdem'in teşvikleriyle programa katılıp 10 günlük eğitim aldı. Daha sonra proje üretmesi gereken Yeliz Tok, kayınbabasının Seyhan ilçesine bağlı Kuyumcular Mahallesi'ndeki 5 dönümlük arsaya en sevdiği çiçek olan lavantayı ekmeyi düşündü ve "Lavanta Kokulu Kelebekler" projesini bakanlığa sundu ve proje Bakanlık tarafından da Türkiye birincisi seçilirken Tok'a 40 bin TL ödül verildi.

Lavantaları büyüyen Tok,Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla hasat töreni gerçekleştirdi.​

"KIZLARIMIZA GÜVENECEĞİZ"

Törende konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kadınların böyle bir görev üstlenmesinin önemli olduğundan bahsederek, "Kızlarımıza güveneceğiz, oğullarımıza sağladığımız imkanı onlara da sağlayacağız. Adana'nın artık katma değeri yüksek ürünler üretmesi lazım. Böylelikle hem ülke ekonomisine hem de Adana ekonomisine ciddi katkılarımız olacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ ALIP PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİM"

Yeliz Tok, hazırladığı proje ile Adana birinciliği düşünmezken Türkiye birincisi olduğunu ve bundan dolayı sevinç yaşadığını belirterek "Hayatımda tarım ve hayvancılıkla hiçbir şekilde ilgilenmedim. Kız kardeşim teşviki ile programa katıldım. Proje hazırlamamızı istediler. Ben de hiçbir bilgim olmadığı için ne yapabilirim diye düşündüm. Çiçekleri seviyorum. Bununla ilgili araştırma yaptım. Kayınbabama ait atıl durumda olan araziyi de değerlendireyim diye araştırmaya girdim ve lavantanın bu topraklara uygun olduğunu gördüm. Neden bizim bölgemizde de olmasın diye projeyi hazırladım. Adana birinciliğini düşünmezken bile Türkiye birinciliği ödülü alıp projeyi hayata geçirdim" ifadelerini kullandı.

"BAMYA DEĞİL HAYALİMİ EKTİM"

Çevresinden aldığı tepkileri de anlatan Tok, "İlk başta köyümdeki insanlardan 'neden çilek ve bamya ekmiyorsun da çiçek ekiyorsun, ne kazanabileceksin?' şeklinde tepkiler aldım. Fakat kimseyi dinlemeyip, hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Demirtaş Türkiye Seyhan Kobi Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title