Haberler

Latin Amerika'nın Güçlü Kaleminin İsmi Çankaya'da

Çankaya Belediye Meclisi, Çukurambar'da yapılacak yeni bir parka Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in adını verme kararı aldı.

Çankaya Belediye Meclisi 5. Dönem 279. Birleşiminde Çukurambar Mahallesi 27565 Ada doğusunda kalan alana yapılacak yeni parkın adının Latin Amerika'nın güçlü kalemi yazar Gabrial Garcia Marquez'in adının verilmesini kararlaştırdı. Çukurambar 1459 Cadde ve 1428 Sokak arasında kalan 3 bin 913 metrekarelik alanda yapımına başlanacak park, daha önce çok sayıda park yapılan bölgede yeşil dokuyu da güçlendirecek.

Kolombiya'nın Aracataca kentinde 1927 yılında doğan, hukuk ve gazetecilik kariyerini geride bırakarak yazarlığı tercih eden Gabriel Garcia Marquez, ilk romanı Yaprak Fırtınası'nı 1952 yılında yazdı. Ardında Kırmızı Pazartesi, Yüzyıllık Yalnızlık, Albaya Kimseden Mektup Yok, Başkan Babamızın Sonbaharı, Kolera Günlerinde Aşk, Mavi Köpeğin Gözleri gibi çok sayıda roman, film senaryosu ve öykü bırakan Marquez, 1972 yılında Neustadt Uluslararası Edebiyat Ödülü, 1982'de de Nobel Edebiyat Ödülüne layık görüldü. Edebiyat dünyasında "Büyülü Gerçeklik" akımının öncü yazarları arasında yer alan Kolombiyalıların "Gabo"su Marguez, 14 Nisan 2014 yılında 87 yaşında Meksika'da bulunan evinde hayata veda etti.

Ölümünden sonra "Bugüne kadar yaşamış en büyük Kolombiyalı" sözleri ile anılan Gabriel Garcia Marquez'in ismi Çukurambar'da yapılacak parkta yaşayacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Latin Amerika Çukurambar Edebiyat Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title