Haberler

Kuyumcu Soymaya Kalkışan Kardeşlere 30'ar Yıl Hapis İstemi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'ndeki kuyumcuda 3 kişiyi rehin alıp, 1 kişiyi kaçmak isterken tabancayla vurarak yaralayan, 9 saat sonra rehineleri serbest bırakıp teslim olan, 28 yaşındaki Gökhan Sarıkeklik ve kardeşi 22 yaşındaki Ömer Sarıkeklik hakkında 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Geçen yıl 5 Aralık'ta meydana gelen olayda, Ordu'nun Fatsa İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Hulusi Baba Caddesi üzerinde bulunan Murat Gül ve kardeşi Hasan Gül'e ait kuyumcuya kar maskeli ve ellerinde tabanca ile giren Gökhan Sarıkeklik ile kardeşi Ömer Sarıkeklik, içeride bulunan Arif Güneş, Durmuş Güngör ve Beytullah Gül'ü rehin alıp, kaçmak isteyen Murat Gül'ü tabancayla yaraladı. İhbar üzerine kısa sürede bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisin ikna çabaları sonuç vermedi. Olay yerine gelerek telefonla oğullarıyla konuşan anne Şehri Sarıkeklik'de başarılı olamadı. Daha sonra polisin 9 saat süren görüşmeleri sonucu soyguncular Gökhan Sarıkeklik ve Ömer Sarıkeklik rehineleri serbest bırakıp teslim oldu. Soyguncu kardeşlerin kuyumcuda çantaya doldurdukları yaklaşık 2 milyon TL tutarındaki bilezik ve altınlara da el konuldu. Gökhan Sarıkeklik ve Ömer Sarıkeklik olayın ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Ünye M Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Gökhan Sarıkeklik ve Ömer Sarıkeklik hakkında nitelikli yağmaya teşebbüs, cebir tehdit veya hile kullanarak nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma, bulundurma, basit yaralama suçlarından 5 ile 30'ar yıl arasında hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

KARDEŞİNİN NİŞANLISINDAN 10 BİN TL BORÇ ALMIŞLAR

Gökhan Sarıkeklik ve kardeşi Ömer Sarıkeklik'in savcılığa verdiği ifadeleri de iddianame dosyasına koyuldu. Gökhan Sarıkeklik savcılık ifadesinde, kardeşiyle kredi borçlarının olduğunu, borçlardan kurtulmak için define aradıklarını fakat bulamadıklarını, daha sonra kuyumcu soymayı planladıklarını, kardeşinin nişanlısından 10 bin TL borç para alıp, o parayla soygunda kullandıkları aracı kiraladıklarını söyledi.

İKİSİ DE 'PİŞMANIM' DEDİ

Pişman olduklarını söyleyen Gökhan Sarıkeklik, "Kardeşim ve benim üzerime kredi borçlarımız vardı. Borçlarımızın bir kısmı bitmişti, kardeşim üzerine olan borçlarımız devam etmekteydi. Ben birden define bulma ümidine kapıldım, Ömer nişanlısından 10 bin TL borç aldı. Bu parayla araç kiraladık, kiraladığımız araçla 15 gün kadar Çatalpınar'la Kabataş ilçeleri arasında define aradık, ancak bulamadık. Daha sonra ben Fatsa'da bir kuyumcu soymaya karar verdim. 4 bin TL karşılığında 2 adet silah, 200 TL karşılığında 2 adet yedek şarjör ve 50 mermi aldık. Daha sonra tabancaları köyde boş bir arazide test ettik, Çatalpınar'dan 12 adet plastik kelepçe, maske ve eldiven aldık. Kiraladığımız aracın jant kapaklarını ve plakasını çıkardık. Buradan kuyumcuyu, yol üzerinde bulunması sebebiyle rastgele seçtik. İçeride 6 kişi vardı silahlarla içeriye girdik. Ömer vitrindeki bilezikleri doldururken ben kasaya yöneldim. Biri birden kaçması üzerine kardeşim refleks olarak yere doğru ateş etti ve karnına isabet etti. Ondan sonra biz olay nedeniyle pişman olduk, Emniyet görevlileriyle görüşmeye başladık. İçeridekileri serbest bıraktık, elimizdeki silahları bırakarak dışarıya çıkıp teslim olduk. Yaptığım bu olaydan dolayı pişmanım" dedi.

Ömer Sarıkeklik'te ağabeyinin verdiği ifadeyi tekrarlayarak pişman olduğunu ifade etti.

Sarıkeklik kardeşler, 27 Mayıs'ta Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title