Haberler

Kürtün'deki heyelanda çalışmalar devam ediyor

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde 25 Şubat günü okul bahçesine ve köy yoluna düşen heyelanlı sahada çalışmalar devam ediyor.

İlçeye bağlı Üçtaş köyünde dağdan kopan kayaların bahçesine düştüğü 166 öğrencinin bulunduğu pansiyonlu Yatılı Bölge Orta Okulu ve İlkokulunun tatil edilmesinin ardından uzman ekiplerden oluşturulan komisyonun aldığı kararlarla birlikte bölgede İl Özel İdaresi ekipleri ve iş makineleri tarafından askıda kalan kayaların düşürülmesi çalışması gerçekleştiriliyor.

Kaya yapısının çok sert olması nedeniyle bölgede 2 ayrı iş makinesinin çalıştığı alanda bu çalışmaların tamamlanmasının ardından köyün ana yolunu ulaşıma kapatan kayaların da tahliyesi gerçekleştirilerek köy yolu ulaşıma açılacak.

Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'la bölgede incelemelerde bulunan Kürtün Kaymakamı Mehmet Göze, olayın ardından Gümüşhane Valiliğinde ilgili kurumların uzmanlarıyla toplantı yapıldığını ve kurulan komisyonun bölgede alınacak tedbirleriyle ilgili raporlarını sunduklarını hatırlattı.

Alınacak önlemlere ilişkin bir maliyet ve proje çalışmasının devam ettiğini ifade eden Göze, "O süre zarfında da okulda eğitime ara vermeye devam ediyoruz. Köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. Bölgedeki kayalar çok sert olduğu için 2 iş makinemizle çalışıyoruz. Tabi o sırada çalışan arkadaşlarımızın başına bir sıkıntı gelmemesi için dikkatli bir şekilde yolu açmaya çalışıyorlar" dedi.

Okuldaki öğrenciler için Kürtün ilçe merkezindeki okul ve pansiyonlarda yer ayarladığını, okul açılana kadar kısa vadede öğrencileri burada misafir etmeyi planladıklarını kaydeden Kaymakam Göze, "Şuan köyün yolu açık olmadığı için okulumuzdaki eğitime ara verdik. Köyün alternatif yolları tehlikeli olduğu için öğrencilerimizi riske atmak istemiyor, servisle taşıyamıyoruz. Öğrencilerin kaybı olmasın diye ilçe merkezinde okul ve pansiyonlarımızı cuma günü hazırladık. Fakat asıl niyetimiz öğrencilerimizin mevcut okullarında eğitimlerine devam etmeleri" diye konuştu.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokulda toplam 166 öğrencinin bulunduğu okulda 25 Şubat günü büyük bir gürültüyle heyelan gerçekleşmiş, dağdan kopan devasa kayalar istinat duvarlarını yıkarak okul bahçesine düşmüş, köye ulaşımı sağlayan yolu ulaşıma kapatmıştı. O anlar ise bahçede bulunan bir vatandaş tarafından kayıt altına alınıp sosyal medyada paylaşılmış, ders saatinin sona ermiş olması olası faciayı önlemişti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Kürtün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title