Haberler

Kurtuluşun 93'üncü Yılına Buruk Kutlama

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ikisi Manisalı 16 şehit nedeniyle buruk bir şekilde kutlandı.

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ikisi Manisalı 16 şehit nedeniyle buruk bir şekilde kutlandı. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Son bir ay içinde sadece Manisa'da 5 vatan evladını yüreğimize gömdük. Bu millet daha nice vatan evlatlarını yüreğine gömer. Yeter ki milletimiz memleketi idare edenleri terörle mücadelede korkak, yılgın ve terörle işbirliği içinde görmesin" dedi.

Manisa'nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet meydanındaki Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunuldu. Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki hain terör saldırısında ikisi Manisalı 16 şehit nedeniyle sadece çelenk sunumunun yapıldığı törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Baro Başkanı Ali Arslan, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, vali yardımcıları, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanvekili İsmail Kadıoğlu, daire müdürleri ve askeri erkan katıldı.

Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet meydanındaki törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptı. "Biz de şehitlere ölü" denilmediğini anlatan Ergün, şöyle konuştu: "Çünkü onlar ölümsüzdür. Çünkü onların yeri sadece cennet değil, yüce Allah'ın katıdır. Atalarımızın toprağı bol olsun, nur içinde yatsınlar. Dün olduğu gibi bugünde aziz vatanın savunmasında şehitler veriyoruz. Her şehit cenazesinde yüreklerimiz parçalanıyor. Son bir ay içerisinde sadece Manisa'da 5 vatan evladımızı daha yüreğimize gömdük. Allah geride kalan acılı eş, çocuk, anne ve babalarına sabırlar versin. Şunun iyi bilinmesinde büyük fayda var. Bu millet daha nice vatan evlatlarını yüreğine gömer. Yeter ki milletimiz memleketi idare edenleri terörle mücadelede korkak, yılgın ve terörle işbirliği içinde görmesin. Yeter ki milletimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatanı müdafaa uğrunda ortaya koyduğu güçlü iradeyi görsün. Yeter ki bu milleti idare edenler 'Ya istiklal ya ölüm' gibi kararlı bir duruş ortaya koyabilsin. İşte böylesine yoğun duyguların yaşandığı bir 8 Eylül yaşıyoruz. Bu vesileyle milletimize bu bayramı yaşatan, ya istiklal ya ölüm ruhunu ortaya koyabilen Atatürk ve silah arkadaşlarını bu milletin asla unutmayacağını bir kez daha buradan bildirmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Manisalı hemşehrilerimin 8 Eylül Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluş gününü kutluyorum. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi buradan saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Onların kutsal emanetini koruyacağımızdan daha da büyütüp geliştireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından Cumhuriyet meydanındaki törenle birlikte Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü etkinlikleri sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Ergün Dağlıca Hakkari Politika Güncel Haberler

title