Haberler

Kürt Partilerinden, 'Savaşa Son, Kürdistan'a Statü' Çağrısı

Türkiye'de faaliyet gösteren 5 Kürt parti temsilcisi ve üyeleri, ellerinde Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin kullandığı bayraklar ile Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda düzenledikleri ortak basın açıklamasında, 'Savaşa son, Kürdistan'a statü' çağrısı yaptı.

Türkiye'de faaliyet gösteren 5 Kürt parti temsilcisi ve üyeleri, ellerinde Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin kullandığı bayraklar ile Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda düzenledikleri ortak basın açıklamasında, 'Savaşa son, Kürdistan'a statü' çağrısı yaptı.

Diyarbakır'da adı Şeyh Sait Meydanı olarak değiştirilen Dağkapı Meydanı'nda ellerinde Kürdistan bayrakları ile toplanan Kürt Sosyalist Partisi (PSK), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Kürdistani Parti (PAKURD), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kuzey Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-BAKUR) temsilcileri ve üyeleri, ortak basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçlerinin meydana girmelerine izin vermediği grup, meydanda kurulan barikatların önünde basın açıklaması yaptı.

Kürtçe ve Türkçe okunan açıklamayı Türkçe olarak okuyan Azadi Hareketi Genel Sekreteri Sıtkı Zilan'ın konuşması sık sık, "Yaşasın Kürdistan'ın özgürlüğü" sloganlarıyla kesildi. Devletin sokağa çıkma yasaklarıyla şiddet politikası yürüttüğünü iddia eden Zilan, PKK'nın da silahlı mücadele ve hendek siyasetiyle devletin bu politikasına zemin hazırladığını ifade etti.

Yaşanan olaylar karşısında dünyayı, AB ve BM'yi müdahil olmaya çağıran Zilan, "Yaşanan bu tablo karşısında tüm dünyayı müdahil olmaya çağırıyoruz. BM'i, Avrupa Birliği'ni, Güney Kürdistan Hükümeti'ni, insan hakları savunucularını bir kez daha bu savaşa dur demeye, Türk Devleti'ne de PKK'ya da etkili müdahalelerde bulunmaya çağırıyoruz. Türk Devleti ve PKK'nın derhal ateşkes ilan etmesi, ateşkesin kalıcı hale getirilmesi, atılması gereken ilk adımdır. Meskun mahallerde hendek ve barikat pratiğinin terk edilmesi, tankların, topların, asker ve özel timlerin de meskun mahallerden derhal çekilmesi, sokağa çıkma yasaklarına son verilmesi ve normal hayatın devamına imkan verilmesi gerekmektedir. Kürt ve Kürdistan meselesinin hukuka, adalete ve eşitlik teamüllerine uygun bir statü ve barışçıl yol ve yöntemlerle, siyasi bir çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu nedenle de 'Savaşa hayır, Kürdistana statü' diyor, tüm halkımızı bu sesimize ses, gücümüze güç katmaya çağırıyoruz" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

AYŞE:

BUNU ANCAK RÜYANIZ DA GÖRÜRSÜNÜZ

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title