Haberler

Kürt Partilerinden PKK'ya Bayraklı Tepki

Güncelleme:

Diyarbakır'da toplanan bir grup Kürt partisi ve STK temsilcisi, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağı altında PKK'ya tepki göstererek, eylem yaptı.

Diyarbakır'da toplanan bir grup Kürt partisi ve STK temsilcisi, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağı altında PKK'ya tepki gösterdi. Grup önce basın açıklaması, sonra da yarım saatlik oturma eylemi yaptı.

"ÇATIŞMA ORTAMINI DERİNLEŞTİRDİ"

Aralarında Azadi Hareketi, Kürdistan Özgürlük Partisi, Kürt Demokrasi Partisi, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Partiya Kurdistani ve Katılımcı Demokrasi Partisi üyelerinin de bulunduğu bir grup, ellerinde Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayraklarıyla Şeyh Said Meydanı'nda bir araya geldi. Burada grup adına Türkçe açıklamalarda bulunan Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Diyarbakır İl Başkanı Nusrettin Macin, PKK'nın, Kürt halkının ulaşmış olduğu düzeyi ve kazanımları hesaba katmadan yeniden çatışma ortamını derinleştirdiğini söyledi.

"HERKESİ OMUZ VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Macin, "Öncelikle PKK'yı kazılan hendeklerle şehirlerde özgür alan oluşturma ve çatışmaları derinleştirme siyaseti ile Kürdistan halkına zarar verdiğini görmeye çağırıyoruz. Silahla değil demokratik sivil siyasetle ve milyonların katılımı ile sivil itaatsizlik temelinde çözüm arama dinamiğine herkesi omuz vermeye çağırıyoruz. Yeni bir çözüm sürecini başlatalım diyoruz. Türkiye devletini Kürt halkına şiddet ve baskı yüzünü değil, demokratik yüzünü göstermede cesaretle davranmaya çağırıyoruz. Birleşmiş Milletleri Avrupa Birliği'ni ve tüm dünya komu oyunu daha aktif bir şekilde Kürt sorununun çözümüne müdahale etmeye çağırıyoruz. Demokratik ve siyasal çözüm için Türkiye Devleti, Kürt diliyle ana dilde eğitim-öğretim, siyasal statü, Kürtlerin ve yok sayılan diğer halklar ile inançların anayasada varlığının kabulü gibi yaşamsal talepleri gerçekleştirerek adım atmaya çağırıyoruz." dedi.

Grup açıklamanın ardından yarım saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Bayraklı Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (113)

KÜRT KIZI:

gerçekten artık bıktık pkk dan.

40
34
yanıtYanıtla
selo:

Bundan böyle kürtler bu ülkede rahat edemezler. Hiç kimse müsamaha göstermeyecektir.

24
48
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

o bayrak Kürdistan ın bayrağıdır bir partinin ya da Kürdistan ın bir parçasının beyrağı değildir. Bütün Kürtlerin bayrğıdır

45
26
yanıtYanıtla
OTORİTE:

TÜRK bayrağından başka bayrak sallıyorsan bayrağını salladığın ülkeye gideceksin.

16
50
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın985:

kürt partisi demeyin şunlara tek kürt partsi vardır o da HDP DİR. NOKTA:)

16
49
yanıtYanıtla
erk:

hdp ermeni partisi hatta kırmasından

yanıt9
yanıt3
Has Kürt urfali:

bizim kardeş kanı akıtan bi partimiz olmadi ve olmicak.

yanıt8
yanıt3
biktikcsizden Mobil-ANDROID:

Ya bu ukleyi sevin/yada defolun

41
20
yanıtYanıtla
ordulu:

Bayrağınızı alın irak a gidin burası türkiye burada sadece bir bayrak var o da belli !

36
24
yanıtYanıtla
vatandas:

Yasasin baris yasasin hdp

16
42
yanıtYanıtla
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title