Haberler

İstanbul'da bayram namazı heyecanı

Güncelleme:

İstanbul'da çok sayıda vatandaş, Kurban Bayramı namazını eda etmek için sabahın erken saatlerinde kentteki camileri doldurdu.

İstanbul'da çok sayıda vatandaş, Kurban Bayramı namazını eda etmek için sabahın erken saatlerinde kentteki camileri doldurdu.

Bayram namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılmak isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren buraya gelmeye başladı.

İstanbul'un yanı sıra başka kentlerden ve yurt dışından gelenler, namaz vaktinden önce caminin içini doldurdu. Vatandaşlar ve turistler caminin dışında, beraberlerinde getirdikleri seccadeler üzerinde namaz kılmak için saf tuttu. Caminin önü bayram namazını eda edenlerce dolarken, camiye giden çeşitli bölgelerde kurulan güvenlik noktalarında da yoğunluk oluştu.

Bayram namazında aralarında turistlerin de olduğu binlerce kişinin saf tuttuğu Ayasofya-i Kebir Camii'nde, imam Ferruh Muştuer, hutbe verdi. Namazın ardından vatandaşlar, İslam coğrafyası için dua etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi ekipleri, kurdukları mobil büfelerde namaz sonrasında cemaate çorba ve su ikramında bulundu.

Ayasofya-i Kebir Camii'ndeki bayram namazına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

Fatih Camisi'nde bayram namazı

Öte yandan, Tarihi Yarımada'nın önemli simgelerinden Fatih Camisi'nde de İstanbullular Kurban Bayramı namazını eda etti.

Bayram namazını bu camide kılmak isteyen vatandaşlar gün ağarmadan camiye akın etti. Vatandaşlar, namazın ardından tekbir getirdi.

Fatih Belediyesi, cami avlusunda kurduğu stantta vatandaşlara çorba ve su ikram etti.

Büyük Çamlıca Camisi'nde bayram namazı

Büyük Çamlıca Camisi'ne kentin dört bir yanından vatandaşlar, bayram namazı kılmak için çocuklarıyla beraber geldi. Namazdan önce güzel hava ve manzaranın tadını çıkaran İstanbullular, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bayram namazı için camiye, farklı ülkelerden çok sayıda turistin de geldiği görüldü.

Namazın kılınmasının ardından irat edilen hutbede, kurban kesmenin önemi ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verildi.

Hutbenin ardından Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, cemaatin bayramını kutladı. Daha sonra cemaat birbiriyle bayramlaştı.

Öte yandan, vatandaşlar, Tarihi Yarımada ile kentin tarihi ve turistik bölgelerinde yer alan birçok camide Kurban Bayramı namazını kıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title