Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kuran'ı anlama programları başlattık

Güncelleme:

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Kuran-ı Kerim'i okumak, onu anlamaya, onu yaşamaya açılan bir kapıdır.

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Kuran-ı Kerim'i okumak, onu anlamaya, onu yaşamaya açılan bir kapıdır. Kuran kurslarımızda Kuran'ı anlama programlarını başlattık" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) 'Evimizin Neşesi Kur'an Sesi' başlığıyla online olarak düzenlediği 'Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması' ödül töreni Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. TDV Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Erbaş, Kuran-ı Kerim'i okumanın ve dinlemenin bir ibadet olduğunu ifade etti. Erbaş, "Kuran-ı Kerim'i okumak, onu anlamaya, onu yaşamaya açılan bir kapıdır. Esas hedef nedir, anlamak ve yaşamak. Bunun gayreti içerisindeyiz. Kur'an kurslarımızda Kuran'ı anlama programlarını başlattık. Nihai hedef yaşamak. Kuran'da Cenab-ı Hak bütün insanlığa neyi emrediyorsa onu yapmak, hangi şeylerden uzak durmamızı istiyorsa onlardan uzak durmak; ama okumadan olmuyor, önce okuyacağız ki anlayacağız, anlayacağız ki yaşayacağız" diye konuştu.

Yarışmanın salgın nedeniyle online olarak gerçekleştirildiğini kaydeden Erbaş, Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarının yarışmacılar açısından bir nevi eğitim de olduğuna dikkat çekerek "Burada hocalarımızın, jüri üyelerimizin her gencimiz Kuran-ı Kerim'i okuduktan sonra yaptığı müzakereler bir talim, bir tecvit, bir kıraat dersidir. Jüriyi oluşturan, emek veren hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Onlar nice gencin Kuran-ı Kerim'in daha güzel, usulüne ve kıraatine uygun okunması noktasında çok güzel dersler verdiler" dedi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ GÖRME ENGELLİ YUSUF ÇELİK'E

Konuşmasının ardından Erbaş, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim etti. Üç kategoride düzenlenen yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 3 binin üzerinde çocuk ve genç katıldı. Yarışmada 10-13 yaş arası kız çocuklar kategorisinde Enise Berra Orhan ile 10-13 yaş arası erkek çocuklar kategorisinde Ubeyde Ataseven birinci olurken, 14-18 yaş arası erkek çocuklar kategorisinde Mehmet Ali Sarıtürk ile Necip Fazıl Belge birinciliği paylaştı. Jüri özel ödülüne ise 14-18 yaş arası erkek çocuklar kategorisinde yarışan görme engelli yarışmacı Yusuf Çelik layık görüldü.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Erbaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title