Haberler

Kulağındaki küpeleri sınavı kaçırmasına neden oldu

Güncelleme:

- Kulağındaki küpeleri sınavı kaçırmasına neden oldu

Önce küpeyle geldi, salonu yanlış çıktı, küpelerini almak için zaman kaybetti sınava giremedi

Koşarak gittiği doğru fakültede süreyi 2 dakikayla kaçırdı

ANTALYA - Antalya'da YKS'nin ilk oturumu TYT'ye girmek için gelen bir genç, ilk önce küpeleriyle vakit kaybetti, ardından yanlış salona geldiğini öğrendi. Polisin küpelerini çıkarmasına rağmen diğer salona koşarak giden genç süreyi kaçırdığı için 2 dakikayla sınava giremedi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce düzenlenen 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi ülke genelindeki gibi Antalya'da da saat 10.15'de başladı. Adaylar saatler öncesinden sınava gireceği okul ve fakülteler önünde yoğunluk oluşturdu. Adayların en yoğun olarak sınava girdiği noktalardan biride Akdeniz Üniversitesi oldu. Tüm adayların aileleriyle araçlarıyla yerleşkeye girmesiyle uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik düzeni polisler tarafından sağlandı. Hava sıcaklığının 32 dereceyi bulduğu kentte adaylar ve aileler sınav saatini gölgelik alanlarda bekledi. Saat 09.00'da kapıların açılmasıyla adaylar aileleri ve sevdiklerince salona uğurlandı. Sırayla salona alınan adayların üzerleri detaylı şekilde arandı. Salona metal eşya,etiketi bulunan su, anahtarlık, bozuk para, ve kolyeler alınmadı. Bazı ailelerin çocukları kadar heyecanlı oldukları gözlemlendi. Saatin 10.00'a yaklaşmasıyla birlikte görevliler dışarı çıkıp veli ve adayları, son dakikaların yaklaştığını belirterek uyarılarda bulundu. Sınava son dakikada gelen adaylar koşarak salona girdi. Bazı adaylar ise üzerindeki aksesuar ve eksik belge nedeniyle vakit kaybetti. Çocukları kadar heyecanlı olan aileler, gölgelik alanda bekledi. Son dakika uyarısının ardından öğrenciler son saniyelerde salona alındı. Aileler yetişen öğrencilere alkışlarla destek verdi. Üniversitede en çok adayların girdiği fakültelerden Edebiyat Fakültesi'nde yoğunluk yaşandı. Adaylardan Aydın Adıyaman, ise son dakikada kapı kapanırken salona koşarak geldi. Polis Adıyaman'a iki kulağındaki küpelerini çıkarmasını söyledi ve yardımcı oldu.Adıyaman, küpelerini masa üzerine bırakıp salona girdi. Polisin, adaydan daha heyecanlı olduğu gözlemlenirken, kapı kapandıktan sonra Aydın Adıyaman, bir süre sonra geri çıkış yaptı. Yanlış merkeze geldiğini söyleyen Adıyaman, çıkışta masa üstündeki küpeleri almak isterken zaman kaybetti. Sınav yeri İlahiyat Fakültesine yaklaşık 200 metre koşan Adıyaman, 2 dakika süreyi geçirdi. Bir süre görevliyle konuşan Adıyaman, başarılı olmayınca alandan ayrıldı. İlahiyat Fakültesine 2 dakika geç kalan bir başka öğrenci ise internet üzerindeki haritaların öğrencileri yanlış yönlendirdiğini ve yerleşke içindeki trafikten zaman kaybettiklerini öne sürmesine rağmen sonuç değişmedi.

"Bizde heyecanlıyız"

Kızını dışarıda heyecanla bekleyen Gökhan Özer, çocuğu kadar heyecanlı olduğunu belirterek, " Bütün sınava giren öğrencilere başarılar diliyoruz. Dört gözle bekliyoruz, inşallah iyi bir sonuçla ayrılırlar. Heyecanının yenerse güzel bir yer kazanacaktır. İnşallah tüm adaylarımız güzel bir sonuç olur, herkes hakettiği yeri kazanır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Antalya TYT Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title