Haberler

KÜÇÜK İSKENDER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR (3) AKTÜEL GÖRÜNTÜ

KANSER tedavisi gördüğü hastanede dün 55 yaşında hayatını kaybeden, "Küçük İskender" adıyla bilinen şair Derman İskender Över için Akatlar Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Küçük İskender'in ailesi, dostları, arkadaşları, sanat camiasında birçok isim ve sevenleri katıldı.
Törende, Küçük İskender'in naaşının üzerine mezun olduğu Kabataş Erkek Lisesi ve taraftarı olduğu Fenerbahçe Kulübü'nün atkısı ile karanfillerin bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yakınları ve sevenleri tören boyunca Küçük İskender'in naaşının başında saygı nöbeti tuttu. Küçük İskender'in ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti.


"GÜZEL, SAMİMİ VE CANDAN BİR DOSTU KAYBETMENİN ACISINI YAŞIYORUZ"
Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Keşke, diyoruz, keşkelerimizin bir tek anlamı var, o da yazamadığı daha yüzlerce şiiri, yüzlerce eserinden hepimiz mahrum kaldık ama bir yandan 'iyi ki' diyoruz. İyi ki girmiş hayatımıza. Çünkü eserleriyle şiirleriyle hem ruhumuza hem de kültürel mirasımıza çok önemli katkılarda bulundu." dedi.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasına Küçük İskender'in "Ben Ölürsem" şiirini okuyarak başladı. Genç, "Küçük İskender, o kocaman yürek, şiir teknesinin bine yakın insanla beraber doldurduğu coşkuyla en az iki saat şiirleri, yani yaşamı paylaştı. Biz bu yıl eylül ayında yapılacak edebiyat günlerinde onu yine bekliyorken, bu sefer farklı bir yerden, belki şiir teknesinden değil ama şiir teknesindeki en az bin kişinin beraber seslendirdiği bir Küçük İskender misafirperverliğinde olacağız o teknede. Onun için sevgili kardeşim yolların açık olsun." diye konuştu.


"ŞİİRLERİ HEPİMİZİN BELLEĞİNDE BÜYÜK İZLER BIRAKTI"
Ressam Bedri Baykam ise, "Ressam Bedri Baykam, Küçük İskender'in yeni kuşak Türk edebiyatında çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekerek, "Güzel bir insanı, samimi ve candan bir dostu kaybetmenin büyük acısını yaşıyoruz. Sözcüklerle beynimizle en tatlı ve çarpıcı şekilde dalga geçer gibi yansıttığı dizeler, hepimizin belleğinde büyük izler bıraktı." ifadelerini kullandı.


"SAATSİZ DURAMAZDI, HEP SAATE BAKARDI"
Tören sonrası konuşan Küçük İskender'in kız kardeşi Gül Elif Çubuktar gözyaşlarını tutamadı. Çubuktar, "Söz cambazı olan bir adam için, söyleyecek bir şey yok. Beni ders çalıştırırdı hep. Bu kız bir şey anlamıyor derdi. Abi sen çok zekisin derdim. Cerrahpaşa'yı kazandı ben de Marmara'yı kazandım. Beraber okuduk. Bugün de saatini getirdim. Saatsiz duramazdı. Hep saate bakardı. O da burada şuanö dedi.
Oyuncu Orhan Alkaya ise, "Olağanüstü vicdanlı bir adamdı. Bütün şiir, yazısı, bir riya toplumuna adeta büyük bir zarafetle ve tekme tokat silkeleme hareketi olarak da okunabilir. Genç modern şiirimizin, 1980 kuşağının bütünleyicisi oldu. Geç katıldı adeta dönem tamamlanmak üzere geldi ve bir yıldız gibi çemberde kendine büyük bir yer açtı. Şu anda yarattığı büyük bir sevgi görülüyor. Bu da onun ne kadar iyi bir adam olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.


CENAZE TÖRENİ
Küçük İskender'in cenazesi daha sonra cenaze namazının kılınacağı Ortaköy Büyük Mecidiye Camii'ne getirildi. Cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazına Küçük İskender'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Zafer Algöz, Ahmet Mümtaz Taylan, Bedri Baykam, Can Bonomo'nun da aralarında bulunduğu sanatçılar, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile vatandaşlar katıldı. Camide, sanatçının annesi Nilsu Över ve kız kardeşi Elif Över, taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı ile çok sayıda sanatçı ve yayınevi çelenk gönderdi. Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Küçük İskender'in naaşı alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Küçük İskender'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.


"GERÇEK BİR İNSAN, KORKUNÇ ZEKİ BİR BEYİN"
Yazar Pelin Batu, Küçük İskender'in çok sevdiği ve kendisine ilham veren bir arkadaşı olduğunu belirterek, "Şiirleriyle yaşayacak. Hepimize ilham vermeye devam edecek. O çok sevdiğimiz rock konserlerine gitmeyi severdik. Şimdi onsuz gitmek çok ağrıma gidiyor. Türkiye çok büyük bir şair kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.
Sanatçı Müjde Ar ise, "İskender tırnak içinde insan diye tarif ettiğimiz insanın olması gereken haliydi. Gerçek bir insan, korkunç zeki bir beyin, inanamayacak kadar çalışkan, duru, sade, net, lafını esirgemeyen ve bütün bunları da şiirlerine yansıtan kendi tabiriyle çocuk şairdi. İskender çocukluğunun masumiyetini asla kaybetmedi. Hiçbir şeye boyun eğmedi. Boyun eğmeyerek de hepimize çok büyük bir ders vererek, birbirinden değerli, Türk şiir tarihinde özel yer alan şiirleriyle devrimciliğiyle çekti gitti. Çok üzgünüz. Ben insan İskender ve şair İskender'in hiçbir şekilde yerinin dolmayacağını bilmiyorum" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title