Haberler

Küçük çocuktan örnek davranış: Yerde bulduğu 50 bin TL değerindeki altını sahibine teslim etti

Güncelleme:

Küçük çocuktan örnek davranış: Yerde bulduğu 50 bin TL değerindeki altını sahibine teslim etti Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Mustafa Yaman, yolda bulduğu yaklaşık 50 bin TL değerindeki altını sahibine teslim etti.

Küçük çocuktan örnek davranış: Yerde bulduğu 50 bin TL değerindeki altını sahibine teslim etti

BİTLİS - Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Mustafa Yaman, yolda bulduğu yaklaşık 50 bin TL değerindeki altını sahibine teslim etti.

Tatvan'da yaşayan 10 yaşındaki Mustafa Yaman, spor antrenmanından döndüğü sırada Kültür Mahallesinde yolda altın kolye gördü. Altını bulduğu noktada saatlerce sahibini bekleyen çocuk daha sonra sahibi ortaya çıkmayınca altın kolyeyi evine götürerek anne ve babasına gösterdi. Ardından baba Mehmet Yaman altını zaman kaybetmeden Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne götürdü. Zabıta Müdürlüğüne B.Ü adlı genç kadının aynı özellikte bir kolye kaybettiğine dair müracaat ettiğini öğrenen Yaman, büyük bir sevinç yaşadı. Yapılan incelemenin ardından yaklaşık 50 bin TL değerindeki altın kolye sahibine teslim edilirken 10 yaşındaki çocuğun ise duyarlı davranışı herkese örnek oldu.

"Haram olan bir şeyi harcamayız"

Yolda bulduğu altın kolyeyi sahibine teslim ettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen duyarlı çocuk Mustafa Yaman, "Ben 10 yaşındayım. Spordan gelirken yolda altın gördüm. Baktım ilk başta altın olduğunu anlamadım. Koşarak eve getirdim ve anneme gösterdim. Annem de babama söyledi. Hemen zabıta ekiplerine götürdük. Daha sonra zabıta ekipleri altının sahibini bulduk diye bize söyledi. Altını getirdik sahibine teslim ettik. Yaşıtlarıma yerde bulursanız kimseye göstermeyin annenizi babanıza gösterin. Ben harcamak istemedim. Haram olan bir şeyi biz harcamayız. Sahibine teslim ettiğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"Altınları harcasaydım eğer çocuklarımın yüzüne bakamazdım"

Yaklaşık 50 bin TL değerindeki altını sahibine teslim ettiklerini söyleyen baba Mehmet Yaman, "Mustafa akşam altın bulup annesine teslim etmişti. Sonra eşim beni aradı. Ben de çarşıdaydım. İşte böyle bir altın bulmuş. Ben de dedim bunu kaybeden insan şu an ne kadar üzülmüştür. Hangi zor şartlarda bunu aldı. Bu gece nasıl yatar diye hemen zabıta müdürlüğüne geldim. Onlar da irtibat numaramı aldılar. Daha sonra bir vatandaş başvuruda bulunmuş ve bilgiler doğruydu. Sahibine sağ salim teslim ettik. Yaklaşık 50 bin TL'lik bir değeri var. Haram mal bize yaramaz. Kimseye de yaramaz. Çünkü o insan çalışmış, biriktirmiş yıllarca belki on yıldır çalışıyor. Ancak onu yapmıştır veya biriktirmişti. Ben onu götürüp harcasaydım gönlüm rahat olmazdı. Çocuklarımın yüzüne bakamazdım. En iyisi sahibine teslim etmekti ve çok şükür teslim ettik gönlümüz rahat" diye konuştu.

Baba ve çocuğa duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Zabıta Amiri Kerem Işıkgör de, "Dün 18.00 sıralarında Mehmet Yaman arkadaşımız bize geldi. İrtibat numarasını bıraktı. Ziynet eşyasını bulduğunu beyan etti. Bizim ziynet eşyasının ne olduğunu bilmediğimiz için kendisinin irtibat numarasını aldık. Sabah bir vatandaşımız geldi. Ben ziynet eşyasını kaybetmiş eşim dedi. Biz de o irtibat numarasından Mehmet Bey'i aradık. Mehmet Bey sağ olsun duyarlı davrandı. Ziynet eşyasının tarihini ve yılını sordu. Gerçekten doğru olduğu için akşamüzeri, eşi geldi. Kimliğinin fotokopisi alarak tutanakla eşine teslim edildi. Bu arada Mehmet Bey'e çok teşekkür ederim çok temiz ve duyarlı bir evlat yetiştirmiş. Kendisine ve evladına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Yaman Bitlis Tatvan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title