Haberler

Küçük Ağa Seyirciyi Drama Boğmuyor

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk dijital Sinema Televizyon Dergisi Filmstudio'nun 11.sayısı yayına girdi.

YÖNETMEN OLMAYA ORTAOKULDA KARAR VERDİM

Bunca meslek varken yönetmenliği tercih etmenizin nedeni neydi?

Ortaokul yıllarında yönetmen olmayı kafama koymuştum. İlgim ve hevesim vardı. Daha o yaşlarda tiyatro gösterilerinde görev alıyordum. Dolayısıyla üniversitede de Sinema Televizyon Bölümü'nü tercih ettim.

KADIN YÖNETMENLER SETTE CİNSİYETSİZ

Kadın yönetmen olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Kadınlar erkek gibi sahada çalışıyor. Kadın yönetmenler olarak kadının narinliğinden uzağız. Kendimizi cinsiyetsiz düşünüyoruz. Set hayatı zordur, bir erkek gibi davranmanız lazım.

KADIN DOKUNUŞUNU YAKALAYINCA BAŞARILI OLUYORUZ

Uykumuzun gelmemesi, hastalanmamamız, üşümememiz lazım. Dağlara bizim de erkekler gibi tırmanabilmemiz lazım. Ama bir kadın gibi duygusal tarafınızı sürdürebildiğinizde, bence erkek yönetmenlerden daha avantajlı bir hale gelebiliyorsunuz. Yani, kadın dokunuşunu yakaladığımız zaman, yönetmenlikte avantajımız artıyor. Çünkü biz kadınlar disiplini seviyoruz. Programlı çalışmayı, gardımızı almayı seviyoruz. Başımıza gelecekleri, yağmuru, karı, senaryo aksiliklerini önceden hesaplayabiliyoruz. Ama erkek her zaman bir kadın narinliğinde düşünemeyebiliyor.

SENARİSTLERİN YAZDIKLARINA SAYGI DUYUYORUM

Sahneleri çekerken özel metodlarınız var mı? Senaryonun dışına çıktığınız oluyor mu?

Çok gerekmedikçe senaryonun dışına çıkmıyorum. Sonuçta o senaryoyu yazmak için günlerce çalışan senaristler var. Senaristlerin yazdıklarına saygı duyuyorum. Özel metodlarım yok. Senaryomu önceden okuyup çalışıyorum. Ekibim ile de toplantılarımız set öncesi oluyor. Bu hazırlıkları yaptıktan sonra sete girdiğimiz zaman daha kısa zamanda daha verimli çalışmış oluyoruz.

KÜÇÜK AĞA, SEYİRCİYİ DRAMA BOĞMUYOR

Seyirci, Küçük Ağa'yı sizce neden sevdi?

Doğallığı ve samimiyetini seyirciye çok iyi yansıttığımızı düşünüyorum. Seyirciyi drama boğmuyoruz. Yeri geliyor hayvan sevgisinin önemini, yeri geliyor çocukların haylazlıkları ile ailelerine ne kadar büyük dersler verdiğini daha keyifli şekilde anlatıyoruz. İnsanlar da zaten her şeyden bıkmışken, ağır diziler yerine bizimle eğlenmeyi, keyiflenmeyi tercih ediyorlar.

EMİR BERKE ZİNCİDİ'NİN GELECEĞİNİ ÇOK PARLAK GÖRÜYORUM

Emir Berke Zincidi'nin oyunculuğunu beğeniyor musunuz?

Emir Berke'nin oyunculuğuna bayılıyorum. İlerisi açık. Geleceğini çok parlak ve başarılı görüyorum.

EMİR BERKE ÇOK DİSİPLİNLİ, ÇABUK EZBERLİYOR VE UYGULUYOR

Sette çok disiplinli, çabuk ezberliyor ve uyguluyor. Rolünü hissediyor ve izleyene de hissettiriyor.

DOĞRU CAST, DOĞRU SENARYO İLE TUTMAZ DEDİĞİN İŞLER BİLE TUTAR

Dizi sektörünü bir yönetmenin gözünden değerlendirir misiniz?

Son dönem dizi sektörünün çok geliştiğini ve çok güzel işler çıktığını düşünüyorum. Deneme yanılma yöntemleri oluyor. Daha önce denenmiş şeylerin tutup tutmayacağı düşünülüyor. Bazı şeyler tamamen cast ve hikayeye bağlı. Doğru cast ve hikaye olduğu zaman görselliğe de önem verilir, yönetmen de kendisinden farklı yorumlar katarsa, tutmaz dediğin işlerin de tuttuğu oluyor.

Oyunculuğunu beğendiğiniz kişiler kimler?

Erdal Beşikçioğlu, Nurgül Yeşilçay, Fikret Kuşkan, Zuhal Olcay, Demet Evgar oyunculuğunu beğendiğim kişilerin başında geliyor.

FERZAN ÖZPETEK'İN YÖNETMENLİĞİNİ ÇOK BEĞENİYORUM

Yönetmenliğini beğendiğiniz kişiler kimler?

Ferzan Özpetek, Fatih Akın, Semih Kaplanoğlu, Zeki Demirkubuz ve Çağan Irmak yönetmenliklerini takdir ettiğim kişiler.

Sizce Türkiye'de Oscar'ı yönetmen ve oyuncu olarak kimler alabilir?

Aysun Akyüz Mehdiabbas: Yönetmen olarak kesinlikle Çağan Irmak almalı, alır da. Özgünlüğünü kanıtlamış bir yönetmen. Dili de güzel hikayeleri de. Oyuncu olarak Nurgül Yeşilçay, Fikret Kuşkan alabilir.

OKUSUNLAR VE ALGILARINI AÇIK TUTSUNLAR

Yönetmen olmak isteyen gençlere önerileriniz var mı?

Öncelikle bu işin okulunu okusunlar. Algılarını açık tutsunlar, meraklı, gözlemci, en önemlisi de sabırlı olsunlar. Bol bol sinema ve tiyatro izlesinler ve asla çalışmaktan yorulmasınlar.

İLK SİNEMA FİLMİMİ YAZIN ÇEKECEĞİM

Sinema projeniz var mı?

İlk sinema filmimi bu yaz çekeceğim. Bir Haber Gönder adlı film, bir gurbet hikayesi olacak. Almanya'da geçecek, bir ayağı da Akdeniz bölgesi olacak. Yapımcılığını eşim Ali Mehdiabbas yapacak.

BOSPHORUS PLATOLARI İSTANBUL'DAKİ EN BAŞARILI PLATO

Bosphorus Film Platoları'nı beğendiniz mi?

Bosphorus Film Platoları'nda çalışmaktan acayip mutluyum. Aradığım her şeyin fazlasını bulduğum bir plato. İnsanların güleryüzü ile karşılaşmakta işin piyangosu. Ayrıca İstanbul'da gördüğüm en başarılı plato.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Küçük Ağa Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title