Haberler

Kosova, 2014 AB İlerleme Raporundan Memnun

Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova Özel Temsilcisi Samuel Zbogar, 'Kosova'nın karnesi' niteliğindeki 2014 İlerleme Raporu'nu açıkladı.

Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova Özel Temsilcisi Samuel Zbogar, 'Kosova'nın karnesi' niteliğindeki 2014 İlerleme Raporu'nu açıkladı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, raporun, Kosova'nın Avrupa reformlarını yerine getirmekte ilerleme sağladığını teyit edecek özellikte olduğunu belirtti. Avrupa ile bütünleşme yolunda Kosova'nın kaydettiği ilerlemelere ışık tutan raporda işaret edilen eksiklerin ortadan kaldırılması için Kosova kurumlarının daha büyük ciddiyet göstermesi gerektiği söyleyen Cumhurbaşkanı Yahyaga, "Yeni kurulacak kurumlar, acilen reformları hayata geçirmeli ve var olan eksikleri ortadan kaldırmalıdır" dedi.

AB Kosova Özel Temsilcisi Samuel Zbogar değerlendirmesinde, İlerleme Raporu'nun, İstikrar ve Katılım Anlaşması süresi, vize muafiyetine yönelik kriterler, Eulex ile işbirliği, Özel Mahkemelerin kurulması hazırlığı, Sırbistan ile ilişkilerin normalleştirilmesini öngören diyalogda sağlanan ilerlemeleri yansıtan bir rapor olduğunu söyledi.

FULE: HÜKÜMET ACİLEN KURULMALI

Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Kosova Hükümeti ve Meclisin acilen kurulması gerektiğini söyledi. Avrupa Komisyonu'nun Kosova'ya ait 2014 İlerleme Raporu'nun açıklanmasının ardından Avrupa Birliği resmi sayfasında bir yazı yayınlayan Stefan Fule, kurumların oluşturulmamasının ülkede yapılan reformları geriye sürüklediğini vurguladı.

Fule, Kosova'nın Avrupalı perspektifi olduğuna dikkat çekerek, Avrupa Birliği'nin bu yolda Kosova'ya yardımcı olacağını kaydetti. Gelecekte vizelerin kaldırılması yolunda, Kosova'nın önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Fule, ülkenin Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulması kararı ile de önemli bir adım attığını ifade etti. - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title