Haberler
Güncelleme:

Sosyal medyada koronavirüs refakatçi borsası oluştu! 24 saat için 500-800 TL talep ediyorlar

Türkiye'de son günlerde artışa geçen koronavirüs salgınıyla birlikte test sonucu pozitif çıkarak servise alınan hastalara parayla bakanlar ortaya çıkmaya başladı. Sosyal medyada refakatçi borsası oluşurken, "Kovid-19 hastasına bakılır" ilanlarıyla müşteri arayanlar 24 saatlik ücret olarak 500-800 lira talep ediyor. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (17)

Erkan:

Normal hasta bakıcı günlük fiyatı zaten 300tl. O kadar istemeleri gayet normal. Kimse hayatını yerde bulmuyor. İmkanları olsa zaten yapmazlar. Yapıcaklarsa da en azından bu riske değmeli.

15
4
yanıtYanıtla
Posta kutusu:

Bunların çoğunun değil çalışma izni, vizesi bile yok. Adresleri bile yok. Ne 14 günlük karantinasından bahsediyorsunuz. 7-8 arkadaş buldukları evde kalıyorlar. Nerde çok para varsa orada işe koşuyorlar. Meydanı boş buldular kafalarına göre fiyat belirliyorlar. Bunlara çok sıkı yaptırımlar uygulanmalı. Kaçak olanların hepsi sınırdışı edilmeli.

9
7
yanıtYanıtla
ASIL MESELE:

Refakatçi nedir. Bu iş Avrupa’da hemşirelerin görevi. Hastanın Altını bile temizlemek Hemşireler yapıyor.Diyorlarki Refakatçı İgne bile yapıyor, Serum takıyor. Eğitim almamış kışı bunları yapması çok sakıncalı.

8
3
yanıtYanıtla
ömer turan:

parayla hasta bakmak nedir. çok ayıp. daha neler göreceğiz. akrabadan birisi baksın.

7
4
yanıtYanıtla
Hemsireler:

Hemsireler neden var? Ates, nabiz sayimi, tansiyon olcmek bir de enjeksiyor icin mi? Hemsire kavrami tekrar tanimlanmali, belki de gorevlerinde vardir.

6
3
yanıtYanıtla
Acem:

Içeride hastane bakmıyo Bir yakini kalsin diyo Çünkü altı benzemiyo hastaların Bizim arkadaşıda çağırdılar gelip hastanıza bakın diye Başakşehir devlet hastahanrsinden

4
3
yanıtYanıtla
vatandaş:

Malatya Eğitim Araştırma ne refakatçi ne ziyaretçi alıyor; yakınım Covit ten dolayı 15 gün yattı; sağlık çalışanları üstüne düşenden fazlasını yapıyor. Allah Razı olsun.

yanıt4
yanıt1
tabiki:

az 3000 bile az oyun degilki bu

5
2
yanıtYanıtla
Engin:

Normal zamanda 24 saatine 250 tl alıyorlardı geneli yabancı oluyor yaşadıkları ülkelerde hasta bakıcılar normalde. Türkiyeye geliyorlar burada buşekilde para kazanıyorlar hastalara bakıyorlar

4
3
yanıtYanıtla
Vatan:

Venezuela gibi maşallah.

5
1
yanıtYanıtla
;-;:

BEN ALMANYADA YASIYORUM BURADA HASTAHANEDE CORONA VIRÜSÜ KAPMIS BIRININ YANINA AILESI DAHIL DISARDAN KIMSE GIREMEZ YASLILAR EVINDE KALANLAR PERSONEL HARICINDE KIMSE ILE TEMAS ETTIRILMEZ BÖYLE BENZERI OLMAYAN CESITLIKLER SADECE BIZEMI MAHSUS DERSINIZ?

4
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

Türkiye de de böyle sadece klavye erkekleri algı oluşturmaya çalışıyor. AKP hükümetinin yapmış olduğu en iyi sistemi sağlık sistemidir

yanıt0
yanıt3
ABC:

Allah sonumuzu hayretsin. . .

5
1
yanıtYanıtla
Haci Dayi:

Birakin bakicilar baksin hemde para kazansin ihtiyaclari var iki tarafta memnunsa desdekleyin kostek olmayin

1
4
yanıtYanıtla
ENİS:

AİLECEK YAŞADIĞIMIZ SAYISIZ DENEYLERDEN YOLA ÇIKARAK SÖYLÜYORUM. ANNEANNEM ELİ AYAĞI TUTUYOR. HAFİF DEMANS(BUNAMA)VAR. YATALAK DEĞİL. SAYISIZ KADIN GELDİ GEÇTİ. ÇOĞU ÖZELLİKLE ÖZBEK OLMAK ÜZERE TÜRKİ CUMHURİYETLERDEN. HİÇBİRİSİNİN OTURMA İZİNLERİ YOK. ARACILAR EMLAKÇILAR GİBİ HER SEFERİNDE KADIN BULMA PARASI ALIYOR. ''YILLARCA KALIR''DİYORLAR. 3-4 AY SONRA''BANA EMNİYETTEN VİZE ALSANA'' DEMEYE GETİRİP TÜYÜYORLAR. MUTLAKA VE MUTLAKA EVİN HER TARAFINA ONLİNE İZLENECEK KAMERA SİSTEMİ TAKTIRIN.

2
3
yanıtYanıtla
ÇAPKIN KIZ ASLI:

İYİ PARA AMA KİMSEYE HİZMETÇİLİK EDEMEM.

1
4
yanıtYanıtla
ENİS:

HAYATIMDA DUYDUĞUM EN SAÇMA KARAR. ''PARAYLA REFAKATÇI''. . . . O ZAMAN BİZİ NEDEN EVLERE HAPSEDİYORSUNUZ? BU NEYİN KAFASI?HASTANELER BU REFAKATÇI VE ZİYARETÇİ YAKINLARI YÜZÜNDEN ZATEN BİLDİĞİMİZ BİLELİ MİKROP YUVASI. DEVLET GÜYA MODERN HASTANELER YAPIYOR. YA BİZLER? SÜSLÜ MASADA ELLE YEMEK YEMEKTEN BİR TÜRLÜ VAZGEÇMİYORUZ MİSALİ HALİMİZE BAK!YAZIKLAR OLSUN BU FİKRİ VERENE.

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title