Haberler

Konya Unilever'den Konya'ya 350 Milyonluk Euroluk Yatırım

Unilever'in Konya'da tedarikçileriyle birlikte gerçekleştirdiği 350 milyon Euro değerindeki ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikası bugün törenle açıldı.

Unilever'in Konya'da tedarikçileriyle birlikte gerçekleştirdiği 350 milyon Euro değerindeki ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikası bugün törenle açıldı. Konya'da daha önce açtığı dondurma fabrikasıyla ilk yatırımı gerçekleştiren Unilever, ikinci yatırımı da ev ve kişisel bakım ürünleri üzerindeki fabrikasıyla gerçekleştirdi. 350 milyon euro maliyetle organize sanayi bölgesini yapılan fabrikanın açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleşti.Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Konya Valisi Yakup Canbolat, Unilever Global CEO'su Paul Polman, Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Harm Goossens ve Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Kafkasya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Bölge Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Temur ile davetliler katıldı.

100 YILI AŞKINDIR TÜRKİYE'DE

Unilever Global Ceo'su Paul Polman, İngilizce yaptığı konuşmasında "Türkiye'nin ve ekonomisinin 100 yılı aşkın bir süredir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya için bölgesel bir merkez olma rolüyle önceliğimiz olan bir ülke. Konya da altyapısı, konumu ve yenilenebilir enerji tedariki konusunda sahip olduğu potansiyel ile Unilever'in geleceği için stratejik bir rol üstleniyor, sürdürülebilir büyümemizi destekliyorö dedi.

8 FABRİKAYLA 5 BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM

Nihal Temur da yaptığı konuşmadı Unilever'in Türkiye'de sekiz fabrikası ve beş bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösterdiğini belirtti. Konya'daki ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikasında firmanın ünlü markalarının üretiminin yapılacağını ifade eden Temur, "100 yılı aşkın süredir Türkiye'deki faaliyetlerini sürdüren Unilever, yeni fabrika yatırımı ile ev bakım ve kişisel bakım ürünleri kategorilerinde toplam üretim kapasitesini 750 bin tona çıkaracak. Fabrikada Unilever'in OMO, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor, Clear, Dove gibi tanınan markalarının üretimi yapılacak"dedi.

Temur, "2013 yılında 95 Milyon Euro yatırımla açılan Algida dondurma fabrikasının ardından Konya'daki ikinci Unilever yatırımı olan ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikası, tedarik zinciri yönetimine yeni bir standart getiriyor. 4 mega üretim tesisi, 2 şişe üretim tesisi, 1 dolum tesisi, 1 mega depolama-dağıtım merkezi ve 1 hammadde lojistik merkezi ile toplamda 9 tesisten oluşan 'Konya Tedarik Köyü?, zaman ve enerjiden tasarruf sağlıyor, maliyetleri azaltıyor. Unilever'in Konya'daki yeni tedarik köyü, Türkiye'nin ihracatı için dinamo rolü üstlenecek. Ev ve Kişisel Bakım Ürünleri kategorisinde toplam üretim kapasitesini 750 bin tona çıkaracak olan yeni fabrika bu iki ürün grubunun 21 ülkeye olan ihracatını da artıracak. Bu da Türkiye'nin 2023 yılı için belirlediği toplam 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlama anlamına geliyor. Yeni fabrika Türkiye'de hızlı tüketim alanında son 10 yıldaki en büyük yatırım ve Türkiye tarihinde Konya'ya, tüm sektörlerde yapılmış en büyük yatırım olma özelliği taşıyor."diye konuştu.

"SIFIR ATIK"

Temur, fabrikada çöplüğü 'sıfır atık' gönderileceğini ifade ederek, "Tüm fabrikalarımızda olduğu gibi bu yeni fabrikamız da çöplüğe 'sıfır atık' gönderme hedefine ulaşacak şekilde tasarlandı. Ayrıca en iyi bina stratejilerinden ve uygulamalarından oluşan bir yeşil bina sertifikasyon programı olan LEED sertifikasyonunu da (LEED- Leadership in Energy and Environmental Design) hazır şekilde inşa edildi. Yenilikçi tasarımı ve üretim sistemleriyle karbon emisyonu ve su tüketimi, benzeri üretim merkezlerine kıyasla yüzde 50 azaltılacak şekilde hayata geçirildiö dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: "KÜRESEL TİCARETTE TOPARLANMA VAR"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'te İngilizce olarak başladığı selamlama konuşmasına Türkçe olarak devam etti. Küresel ticarette toparlanmanın olduğunu belirten Şimşek, "Küresel ticarette de toparlanma var. Bunların hepsi iyi haber. Her ne kadar gerek Ortadoğu ve Asya'da bir takım jeopolitik gerginlikler olsa da genel anlamda daha iyimser bir hava var. "dedi.

Şimşek, Türkiye'nin küresel kriz, Ortadoğu'daki kaos, darbe girişimine rağmen ekonomide iyi performans gösterdiğini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN ALGISI DIŞARIDA YETERİNCE OLUMLU DEĞİL

Şimşek, şunları söyledi:

"Dünya ekonomisine baktığınız zaman veya aynı dönemde diyelim ki gelişmekte olan ülkelere baktığınız zaman, Türkiye'nin iyi bir performans gösterdiğini söyleyebilirim. Dünya ekonomisi 100'den 181'e, Avrupa Birliği 100'den 126'ya, gelişmekte olan ülkeler Hindistan hariç, 100'den 193'e çıkmış. Türkiye 100'den 215'e çıkmış. Türkiye'nin algısı dışarıda yeterince olumlu değil. Türkiye'nin yanı başında meydana gelen özellikle jeopolitik gerginliklerin mutlaka bunda katkı payı var. Türkiye'deki son yıllardaki gelişmelerin şokların katkısı var. Ama şunu net olarak ifade edeyim, Türkiye her şeye rağmen iyi bir performans ortaya koydu."

Şimşek, "Reform yaparak, rasyonel ve sağlıklı politikalar uygulayarak, Türkiye'nin realitesini iyileştireceğiz. Algı ile gerçeklik arasındaki farkı da azaltacağız." dedi.

Yatırımcının önünü açmaya çalıştıklarını ifade eden Şimşek, "Türkiye işleyen bir piyasa ekonomisine sahip. Üretim paketi dediğimiz üretim reform paketi, önemli bir reform. Organize sanayi bölgelerine iş yapan firmalarımızın önünü açacak. Hakikaten mali yüklerimizi aşağı çekecek, önünüzü açacak ve iş yapmayı kolaylaştıracak çok önemli bir reform paketidir." dedi.

BAKAN ÖZLÜ: KÖKLÜ BİR REFORM PAKETİ MECLİSTE YASALAŞACAK"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de konuşmasında teknolojik üretim için köklü bir reform paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaşacağını belirterek, "Türkiye'de araştırma, değiştirme faaliyetleri, teknolojik üretim faaliyetlerini belirli strateji alanlarında kapsamlı ve köklü bir reform önümüzdeki günlerde mecliste yasalaşacak. Üretim ve reform paketi için sanayici ve iş adamları sivil toplum kuruluşlarıyla çok defalar görüşüp konuştuk. 700'den fazla görüş geldi. Bunları kontrol edip, değerlendirerek paketi nihayetlendirdik. Bugün yarın meclise sevk edeceğiz. Sanayiciyi, üreticiyi ilgilendiren maddi olarak küçük etkisi büyük hükümler var. Bu pakette sayılı günler kaldı. Türkiye'de üreticinin desteklenmesi, sanayinin geliştirilmesi noktasında 72 maddeden oluşan çok önemli dönüşüm maddeleri içeriyor. Bunu da hayata geçireceğiz."dedi.

Konuşmaların ardından fabrikanın açılışı yapıldı. Ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Bakan Faruk Özlü ile diğer davetliler fabrikayı gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Unilever Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title