Haberler

Konya Şehit Uzman Onbaşı Konya'da Toprağa Verildi

Şehit Uzman Onbaşı Konya'da toprağa verildi KADIN ASTSUBAY: ZENGİN OLAN ASKER DE OLMAZ, ŞEHİT DE HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi altındayken dün yaşamını yitirerek şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, bugün memleketi Konya'da yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Onbaşı Konya'da toprağa verildi

KADIN ASTSUBAY: ZENGİN OLAN ASKER DE OLMAZ, ŞEHİT DE

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi altındayken dün yaşamını yitirerek şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, bugün memleketi Konya'da yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehidin annesi Cennet Özata, oğlunu zor şartlarda büyüttüğünü anlatırken yanındaki görevli kadın astsubay, "Teyzem bilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan askerde olmaz, şehitte olmaz" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2'si ağır 6 asker de yaralandı. Ağır yaralanan bekar Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, Van'da gördüğü tedavi ardından Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altında olan Uzman Onbaşı Özata, 14 gün süren yaşam mücadelesini dün yitirerek şehit oldu. Şehit Özata'nın cenazesi dün akşam saatlerinde Türk Yıldızları'na ait uçakla Konya'ya getirildi. Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan şehidin naaşı bugün, morgdan alınıp baba evine getirildi.

ŞEHİT ABLASI, KARDEŞİNİN KEPİNİ ELİNDEN BIRAKMADI

Üçü kız 7 kardeş olan şehit Özata'nın cenazesini evin önünde TIR şoförü babası Mehmet Özata, annesi Cennet Özata, kardeşleri ve yakınları karşıladı. Kardeşlerinden bazıları ise Türk Bayrağa sarılı tabutun cenaze aracından çıkartılıp, eve getirildiği sırada asker selamı verdi. Şehidin kız kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Şehidin ablası Canan Özata da kardeşine ait kepi elinden hiç bırakmadı. Kepi okşayıp öpen Canan Özata, "Canım kardeşim sana kim kıydı?" dedi.

ŞEHİT KARDEŞLERİ: AĞLAMAYIN AYAKTA DİK DURUN

Şehidin kardeşleri ise zaman zaman birlerine "Ağlamayın, ayakta dik durun" diye uyarıda bulundu. Bir kardeşi ise ağlamayın "O cennete gitti" diye diğer kardeşlerini teselli etmeye çalıştı. Şehit cenazesi baba evine alınıp, helallik alındıktan sonra dualar eşliğinde tekrar cenaze aracına kondu.

ŞEHİT, GAZOZ ŞİŞELERİNİ SATIP, HARÇLIK YAPMIŞ

Güçlükle yürüyen acılı anne Cennet Özata, kızları ve beraberindeki görevli kadın astsubayla birlikte dini ve askeri törenin yapılacağı Musalla Mezarlığı'nın içinde 'Namazgah' olarak adlandırılan alana geldi. Anne Özata, tören alınana gelirken, yanındaki görevli kadın astsubay, oğlu Mustafa Kemal Özata'yı zor şartlar altında büyüttüğünü söyledi. Oğlunun liseden mezun olduktan sonra pazarlarda çalıştığını belirten anne Özata, oğlunun küçük kardeşlerine ise, "Şimdi sizin durumunuzda ne var. Ben gazoz şişelerini satıp harçlık yaptım" diye öğütler verdiğini anlattı.

KADIN ASTSUBAY: ZENGİN OLAN ASKER DE OLMAZ, ŞEHİT DE

Eşinin şoför olduğunu ifade eden anne Özata, "Babası şofördü. Nüfusumuz çoktu. Çocuklarım küçüklü, büyüklülerdi. Kendi kendilerini idare ederlerdi" dedi. Bu sırada anne Özata'nın elinden tutan görevli kadın astsubay, "Teyzem bilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan; asker de olmaz, şehit de olmaz. Ne güzel evlatlar yetiştirmişsin" dedi

Sözlerine devam eden anne Özata, 7 çocuğunun olduğunu, birbirlerine saygılı olduklarını, en büyük ağabeylerinin sözlerinden çıkmadığını belirtti.

Söyleyecek söz bulamadığını belirten anne Özata, "Kuzum Mustafam. Ne diyeyim ben, diyecek sözüm yok. 15 gündür bir şey yapamadım. Allah'tan gelene birşey yapılmaz. Van'dan iyileşecek diye geldi ama olmadı" dedi. Anne Özata ve kızları, tören alanında kendileri için ayrılan yere geçti. Bu sırada elindeki şehit kardeşine ait fotoğrafı yere düşüren abla Canan Özata, yakınlarının yardımıyla fotoğrafı yerden alıp öptü.

Şehit Özata'nın cenazesi, askeri törenin ardından İl Müftüsü Ali Akpınar cenaze namazını kıldırdı. Naaşın önündeki fotoğrafı alıp, yan tarafa bırakan müftü Akpınar, cenaze namazlarının abdestli kılındığını, cenaze namazlarını tören olmadığını, bağırılıp, çağrılıp, alkışlanılmaması gerektiğini, cenaze namazı farz olduğu için abdestleri varsa kadınlarında namaz kılabileceğini uyarısında bulundu. Ardından cenaze namazını kıldırdı.

Şehit Özata'nın cenazesi dini ve askeri törenin ardından ilk olarak askerlerin omuzlarında sonrada ailesinin omuzlarında tören alanının yakınındaki Garnizon Şehitliği'ne taşındı. Cenaze törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, şehit ailesi ve yakınlarıyla birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Vatani görevini tamamladıktan sonra 1 yıl önce Jandarma Uzman Onbaşı olarak göreve başlayan Şehit Özata, aynı çatışmada şehit olan 3 askerden hemşehrisi 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken ile aynı kaderi paylaştı. Şehit Astsubay Dursun Taştiken'in cenazesi, 15 Ağustos günü memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Deştiğin Mahallesi'nde toprağa verilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Dağlıca Hakkari Konya Politika Güncel Haberler

title