Haberler

Konsey, Esnaf Oda Başkanlarını Ağırladı

Güncelleme:

Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Gaziantep Esnaf Odaları Başkanları ile görüş alış verişinde bulunmak üzere bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısının başkanlığını Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun yaptı.

İstişare toplantısına Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülhan Karapınar, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve çok sayıda esnaf oda başkanı katıldı.

COŞKUN; GAZİANTEP ARTIK BİR DÜNYA KENTİ

Açılış konuşmalarını yapan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Gaziantep artık yalınızca Güneydoğunun değil orta doğunun ve dünyanın önemli bir kenti konumunda. Kent Konseyi olarak şehrin sorunlarına kulak vermek ve çözümü noktasında çalışma yapmak için yola çıktık. Temel amacımız kent konseyindeki yaklaşımımız sizinde bildiği üzere şehirde bir kentlilik bilincini ve Gaziantep'in ayrıcalığını, burada yaşayan insanların mutluluğunu ve refahını sağlanması konusunda bir kamuoyu oluşturmaktır" dedi.

Mesleki eğitim konusunda iyi bir çalışma yapılması gerektiğini dile getiren Coşkun, " Kent Konseyi olarak bugün esnaf oda başkanlarımız ile bir araya gelerek onların sorunlarını dinlemek istedik. Benim öngörüm esnaf odaları ile birlikte mesleki eğitim konusunda iyi bir çalışma yapılması kaçınılmaz. Biz Kent Konseyi olarak esnafımızın sıkıntı ve sorunlarını her zaman dinlemek isteriz. İstişare toplantısında paylaşılan sorunları ilgili kurumlara iletmek ve sorunun çözümü konusunda takipçisi olacağız" diye ifade etti.

Kürsüde esnaflara seslenen Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici,"Esnaflarımızdan gelebilecek kentin önümüzdeki günlerdeki vizyonlarıyla ilgili, odalarımızın kendi meslek gruplarıyla ilgili sıkıntıları bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Biz paylaşılanları daha geniş platformda dile getiriyoruz" dedi.

Kent Konseyi'nin sorunları aktarma ve çözüm arama yöntemlerine değinen Binici,"Kent Konseyi olarak sorunları dinliyoruz. Bu sorunları yazılı hale getiriyoruz. Ve sorunları muhataplarına iletiyoruz. İletilen sorunlara verilen yanıtları da tekrar sorunları ileten kesimlere aktarıyoruz. Yani bir köprü görevi görüyoruz. Kente fayda sağlamak, ekonomisini canlandırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu'da konuşmasında kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekerek, "Kent Konseyi yönetimine böyle bir toplantı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Kent Konseyinin esnafımızın sıkıntıları ile yakından ilgileneceklerine eminim" dedi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan esnaf odaları başkanları sorunlarını dile getirdiler. Yaşadıkları sorunları paylaşan oda başkanları, kent konseyi yetkililerinden sorunların çözümü noktasında yardımcı olmalarını istediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Necati Binici Yavuz Coşkun Çetin Emeç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title