Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile Ruanda gerilimi azaltmak için uzlaştı

Güncelleme:

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Devlet Başkanı Felix Tshisekedi ile Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak için uzlaşma sağladı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Devlet Başkanı Felix Tshisekedi ile Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak için uzlaşma sağladı.

KDC Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Tshisekedi ve Kagame'nin New York'ta bir araya gelerek iki ülke sınırında devam eden gerilimi azaltma konusunda uzlaştığı bilgisi paylaşıldı.

İki liderin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un arabuluculuğu ile bir araya geldiği belirtilen açıklamada, terörle mücadelede ve KDC'nin doğusunda faaliyet gösteren 23 Mart Hareketi (M23) adlı isyancı grubun bu ülkeden çekilmesini sağlamak için ortak hareket etme konusunda anlaştıkları bildirildi.

KDC'nin doğusunda faaliyet gösteren M23'ün geçen yıl kasımda tekrar başlayan saldırıları bölgede yaşayan binlerce sivilin yerinden edilmesine ve Ruanda ile KDC arasında bir krize neden olmuştu.

KDC hükümeti, M23'ün Ruanda hükümeti tarafından desteklendiğini iddia etmiş, Ruanda tarafı ise suçlamaları reddetmişti.

Yaşanan gerginliğin ardından iki ülke arasındaki uçuşlar karşılıklı olarak durdurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Emmanuel Macron Kongo Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title