Haberler

Kırklareli'nde eşini öldüren sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Güncelleme:

Kırklareli'nde hakkında uzaklaştırma kararı aldıran eşini silahla öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Kırklareli'nde hakkında uzaklaştırma kararı aldıran eşini silahla öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Kırklareli Cumhuriyet Savcısı Eyüp Yıldırım tarafından hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Müşteki ve şüpheli ifadeleri, tanık beyanları, kolluk fezlekesi ile tutanakların yer aldığı iddianamede, tutuklu sanık Z.A.A. hakkında eşi Songül A'yı "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, olay sırasında evin ikinci katından atlayıp yaralanan kızı M.A'ya yönelik ise "Suça teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istendi.

İddianamede ayrıca, sanık hakkında Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, sanık Z.A.A'nın eşi Songül A. ile tartışma yaşaması, tehdit ve hakaret içerikli söylemleri olması üzerine Kırklareli Aile Mahkemesince bir aylık süre ile maktulün konutuna yaklaşmaması tedbiri uygulandığı yer alıyor.

Sanığın olay günü hasta olduğunu belirterek işe gitmediği, maktulün evinin etrafında beklediği sırada marketten dönerken yakaladığı eşinin evine zorla girdiği, maktulü evin mutfak bölümüne götürerek "Sen ölümü hak ettin" diye söylemlerde bulunarak silahla ateş ettiği bilgisinin yer aldığı iddianamede, olay sırasında evin balkonundan yardım isteyen kızı M.A'ya silahını doğrulttuğu sırada kızının ikinci kattan atlaması üzerine olay yerinden kaçtığı bilgisi bulunuyor.

Sanık Z.A.A, 29 Mayıs Pazartesi günü hakim karşısına çıkarılacak.

Olay

Kırklareli'nde 26 Ekim 2022'de Akalar Mahallesi Namazgah Caddesi'nde bir apartmanın ikinci katındaki daireden silah sesleri duyan vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmiş, bölgeye sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, itfaiye ekiplerinin yardımıyla girdiği evde Songül A'yı (44) mutfakta başından yaralanmış halde bulmuştu.

Olay anında evin penceresinden atlayıp bacaklarından yaralanan çiftin 16 yaşındaki kızı M.A. ile anne Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülmüş, Songül A. tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından bölgeden uzaklaşan Z.A.A. ise polis ekiplerince gözaltına alınmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title