Haberler

Kırım Tatarları sürgünün 78'inci yılı Eskişehir'de törenle anıldı

Güncelleme:

Eskişehir'de, Kırım Tatarları'nın sürgününün 78. yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Eskişehir'de, Kırım Tatarları'nın sürgününün 78. yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Şeker Mahallesi'ndeki Zekeriya Canıgür Parkı'nda gerçekleştirilen anma töreni, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ve Kırım Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Vali Yardımcısı Salih Altun, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ve Eskişehir'de yaşayan Kırımlılar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ercan Bozkurt, 18 Mayıs 1944 tarihinde Sovyetler Birliği tarafından uygulanan soykırımın ve sürgünün tüm dünya ülkelerince tanınmasını talep ettiklerini söyledi.

Törende konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan kendisinin göçmen bir ailenin çocuğu olduğunu, Kırım sürgününün farklı yerlerde yaşayan tüm Kırımlıları hala üzmeye devam ettiğini kaydetti.

"Türkiye'nin varlığı, büyüklüğü ve gücü dünya üzerindeki tüm Türkler için de bir güvencedir"

Konuşmasında Türklerin tarih boyunca zulüm ve soykırımla karşılaştığını aktaran Vali Yardımcısı Salih Altun, "Tarih boyunca baktığımızda Türkler devlet kurmuş, devlet yıkmış, düşmanla savaşmış, kendini savunmuş, başka mazlum ve mağdur milletlere el uzatmıştır. Bu aşamada birçok zulümlere de soykırımlara da uğramıştır. Ancak her zaman kendi içinden güçlü devletler kurmayı başarmış bir milletiz. Bugün de ne mutlu bize ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi bölgesinin en güçlü, dünyada söz sahibi bir ülkenin vatandaşıyız. Türkiye'nin varlığı, büyüklüğü ve gücü dünya üzerindeki tüm Türkler için de bir güvencedir, bir garantidir" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title