Haberler

KIRIKKALE VALİSİ TEKBIYIKOĞLU: UYUŞTURUCU YAKALAMADA 1 YA DA 2 NUMARAYIZ

Güncelleme:

KIRIKKALE Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Türk güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadelede en başarılı operasyonlara imza attığını belirterek, "Yakalama oranlarında dünyada 1 ya da 2 numarayız" dedi.

KIRIKKALE Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Türk güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadelede en başarılı operasyonlara imza attığını belirterek, "Yakalama oranlarında dünyada 1 ya da 2 numarayız" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi'nde 'Her Boyutuyla Bağımlılıkla Mücadele Sempozyumu' düzenlendi. Sempozyumun açılışına Vali Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan, bağımlı bireylerin aileleri ve öğrenciler katıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, bağımlılık ve uyuşturucunun yeni problem olarak ortaya çıkmadığını belirterek, "Tarihin ilk dönemlerinden itibaren insanoğlu keşfetmiş bunu. Konvansiyonel ve benzeri yöntemlerle üretiliyor fakat günümüzde bunlara ek olarak çok daha büyük tehlike var. Buna sentetik madde diyoruz. Bir defa kullanıldığında bağımlı hale getirebiliyor. Ulaşılması daha kolay, maliyetleri çok daha düşük. Eskiden Güney Amerika bölgesinde kokain üretilirdi, Afganistan'da da haşhaş üretimi yaygındı. Hint keneviri ise hemen hemen dünyanın her yerinde vardı. Problem giderek büyüyor" diye konuştu.

Uyuşturucunun, güvenlik meselesi olmanın ötesinde uluslararası problem olduğuna değinen Vali Tekbıyıkoğlu, dünyada 275 milyon kişinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek, "Dünya nüfusunun yüzde 5'i. Avrupa'da ise durum çok daha vahim yüzde 30 civarında. Her 3 kişiden 1'i kullanıyor. Türkiye'de bu durum çok daha az. Dünyadaki durumun neredeyse yarısı. Bağımlılıkla mücadelenin sadece polisiye yöntemlerle çözülebileceğini düşünmek bir aldatmaca. Elbette polisiye yöntemler olacak. Türk polisi, jandarmamız ve sınır güvenliğinden sorumlu Türk Silahlı Kuvvetleri'miz dünyadaki en başarılı operasyonlara imza atıyor. Yakalama oranlarında dünyada 1 ya da 2 numarayız. 29 ülkenin bulunduğu Avrupa Birliği'nde (AB) 2021 yılı yakalamalarında 8,6 ton eroin yakalamışken Türk polisi ve jandarması 20 ton yakalamış. Ekstazide AB ülkeleri 5,4 ton yakalamışken, Türk polisi, jandarması 8,7 ton yakaladı. Hint kenevirinde bu ülkeler 3,6 milyon kök yakalamışken Türk polisi, jandarması 42 milyon kök yakalandı" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 gün sürecek sempozyumda katılımcılara, bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirme yaparak broşür dağıttı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title