Haberler

Kilis'teki Fetö/pdy Davası

Kilis'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, 16'sı tutuklu 50 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kilis'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, 16'sı tutuklu 50 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu sanıklar ve örgütün il yapılanmasındaki kadınlardan sorumlu sözde imam Meryem Öner, Abidin Avcı, Ahmet Özyer, Ali Bengi, Mehmed Şekeroğlu, Mehmet İrfan Baysal, Mehmet Selim İnci, Muhammet Çam, Mustafa Narin, Necdet Kocabaş, Ramazan Demir, Yusuf Atlar, Yusuf Güney Aksay, Hilmi Yıldız, Hüseyin Bayram, Mehmet Çıtrıklı ve avukatları ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Sanık Meryem Öner, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyledi. Öner, çocuklarının zor durumda olduğunu öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Sanıklardan eski öğretmen Ahmet Özyer de 16 aydır tutuklu olduğunu, "ByLock" programını kullanmadığını öne sürdü.

Özyer, 2010 ile 2014 yılları arasında Elbeyli ilçesinde okul müdürlüğü yaptığını belirterek, "Öğrencilerimi kontrol etmek için FEM dershanesine gittim. Herhangi bir şekilde ücret almadım. Bana iftira atılıyor. ByLock'u kullanmadım tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Diğer sanıklar da üzerilerine atılı suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep etti.

Taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların, mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 5 Ocak 2018'e erteledi.

Sanıklar, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Selim Kiraz Ramazan Demir Kocabaş Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title