Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan, partisinin kadın milletvekili ve belediye başkanlarına "5 Aralık" mektubu Açıklaması

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek günlerde TBMM'ye sunacakları, Siyasi Partiler Yasası'nda kadınların temsilini yasal güvenceye kavuşturmak yönündeki değişiklik teklifinin tüm milletvekillerince kabul edilmesinin en büyük hedefleri olduğunu bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek günlerde TBMM'ye sunacakları, Siyasi Partiler Yasası'nda kadınların temsilini yasal güvenceye kavuşturmak yönündeki değişiklik teklifinin tüm milletvekillerince kabul edilmesinin en büyük hedefleri olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu, kadınların seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 86. yıl dönümü dolayısıyla, bugüne kadar seçilmiş CHP'li kadın milletvekilleri ve belediye başkanlarına mektup yazdı.

Mektubunda, 5 Aralık 1934'te genç Türkiye Cumhuriyeti'nde kadınların seçme ve seçilme hakkını elde ettiklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, kadın haklarının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş uygarlık düzeyini aşma hedefinin en büyük adımlarından ve Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden birisi olduğunu vurguladı.

"Bu hakları pek çok gelişmiş ülkeden dahi daha erken tanımış olan genç Cumhuriyetin kararlılığını şimdi bizler hep birlikte Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına taşıyacağız." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, kadınların siyaset, karar süreçleri, ekonomi ve toplumsal yaşamın her alanında yer almasının, aydınlık yarınların ve kalkınmanın mihenk taşlarından olduğunu belirtti.

CHP olarak siyasette toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeterek eşit temsili sağlayacak adımları atmaya devam edeceklerini bildiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Siyasi Partiler Yasası'nda kadınların temsilini yasal güvenceye kavuşturmak yönündeki değişiklik teklifimizi sivil toplum kuruluşlarının tercihleri ışığında son şekline getirmek amacıyla görüşlerine sunmuş bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunacağımız teklifin tüm milletvekillerince kabul edilmesi en büyük hedefimiz."

Kılıçdaroğlu, CHP'de seçme ve seçilme hakkını kullanmış yol arkadaşları nezdinde tüm kadınların 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nü kutladığını ifade etti.???????

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title