Haberler

Kazan'da Eğitime 4,5 Milyon Liralık Yatırım

Anadolu Vakfı tarafından Kazan Efes Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yapılan atölyeler ve 400 kişilik konferans salonu törenle açıldı.

Anadolu Vakfı tarafından Kazan Efes Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yapılan atölyeler ve 400 kişilik konferans salonu törenle açıldı.

Açılışı yapılan konferans salonunda düzenlenen törene Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan katıldı.

Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, açılışta yaptığı konuşmada, Kazan ilçesine fayda sağlayacak yeni binanın yapımı için 4,5 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını belirterek, "Anadolu Vakfı olarak çalışmalarımızda gençlerimizin yetkinliklerini önemsiyor sosyal girişimcilik yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Anadolu Vakfı 35 yıl içerisinde 50'nin üzerinde kalıcı eserin, okullar, yurtlar, spor salonları, üniversite binaları, hastaneler, sağlık ocakları yapımını gerçekleştirdi. 20 binin üzerinde ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere bur desteği sağladı" dedi.

Vali Yardımcısı Aksoy ise Ankara'da yaklaşık 2 bin 300 okulda 1 milyon öğrenciye eğitim verildiğini belirterek, "Gözlemim o dur ki millet olarak çok şey konuşuruz da eğitimle ilgili fakat o nispette çok şey yapmayız. Bugün burada çok şeyler söylendiği gibi çok şeylerin de yapıldığı özel bir günü paylaşıyoruz. Gençlerimizin en iyi eğitimi almaları için devletimiz bütün imkanlarını kullanıyor. Bu mesele o kadar büyük ki devletimizle birlikte milletimizin de imkanlarını seferber edeceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Murat Duru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk, de konuşmalarında Kazan'da bu yıl eğitime başlayan Gazi Üniversitesinin eğitim binalarının yapımı için de Anadolu Vakfı'ndan destek istedi.

Vali Yardımcısı Aksoy açılışın ardından Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'a eğitime katkılarından dolayı takdir belgesi verdi.

Anadolu Vakfı tarafından Kazan Efes Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yapılan ek binalar Metal Teknolojileri Atölyesi, Motorlu Araçlar Teknolojileri Atölyesi, Mobilya ve İç Mekan Tasarım Atölyesi ile 400 kişilik konferans ve gösteri salonundan oluşuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Lokman Ertürk Efes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title