Haberler

Kayseri'de 71 Sanıklı Fetö Davası Başladı

KAYSERİ'de aralarında  AK Parti eski İl Başkanı, Ticaret Odası Başkanı ve iş adamlarının da bulunduğu 22'si tutuklu,  71 sanıklı FETÖ/PDY davası başladı.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan, AK Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz'in de aralarından bulunduğu 22'si tutuklu 71 sanığın yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mahkeme salonunda sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından dava tutuklu sanıkların ifadesinin alınması ile başladı. Davada tutuklu sanıklar, işadamları Abdullah Eraslan, Mustafa Özlütürk, Seyit Sevgin ve Cüneyt Gazezoğlu  ile Eczacılar Odası eski başkanı ve Ak Parti basın tanıtım başkanı Bülent Ünsal öğleden önceki bölümde savunmalarını yaptı.

Tutuklu sanıklardan Bülent Ünsal yaptığı savunmada "Ben, cemaatin değil, AK Parti'nin evladıyım. Burç Eğitim Vakfı'nda görev aldım. Görevde olduğum süre, Ak Parti ile Cemaatin dirsek temasında olduğunda bir dönem idi. KHK ile kapatılan GESİAD'a olağan genel kuruluna divan başkanlığı yaptım.  9 kişilik ABD ziyaretinde bulunan isimlerden biriyim.  Teksas İmamı bizi Fethullah Gülen'e götürdü. Gülen ziyarette 'İki kardeş iseniz, yatırımlarınızın birini ABD diğerini de Türkiye'de yapın' şeklinde tavsiyelerde bulundu. Cemaatin oturmalarına katılma nedenim dini hassasiyetlerimden kaynaklıdır. Bu oturmalara müteahhit Suat A gibi önemli isimlerde katılıyordu. Evimde ele geçen 6 adet 1 dolar, çocuğum düğünü için alınmış ve hatıra olarak saklanmış paralardır. Ben,  Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede yazıldığı gibi örgütün sağlık konusunda yetkili 4 kişiden biri değilim. Star Gazetesinin aboneliğinin artırılması için komisyona seçildim. Kendim 10 gazete aldım " dedi.

Tutuklu sanıklardan Mustafa Özlütürk savunmasında, " GESİAD üyeliğim tamamen ticari menfaat için yaptım.  Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin başkanlığı yaptığı ve 180 kişinin katıldığı Nijerya'ya gittim. Ziyaret sonunda Özhaseki başkanlığında hastane yapılması için para toplandı. Ben de bu şekilde para yardımında bulundum. Cemaat toplantılarına 2010 yılında 7-8 defa katıldım" diye konuştu. Duruşmaya öğle arası nedeniyle 45 dakika ara verildi.

3 gün sürecek duruşmalarda sanıklar 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etmek, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya ve Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme' suçlarından yargılanıyor. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mahmut Hiçyılmaz Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title