Haberler

Kastamonu haberi! Rusya: Ukrayna'da toplam 4 bin 293 tank ve zırhlı araç imha ettik

Güncelleme:

Kastamonu gündem haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 4 bin 293 tank ve zırhlı aracın yok edildiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 4 bin 293 tank ve zırhlı aracın yok edildiğini bildirdi.

Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemleri konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı 14. Mekanize Tugayı'nın kayıplarının 2 binden fazla olduğunu ileri süren Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde 28. Mekanize Tugayı'nın geçici pozisyonlarına yönelik yüksek hassasiyetli silahla düzenlenen saldırıda 100'e yakın asker ile 9 askeri teçhizatın yok edildiğini kaydetti.

Konaşenkov, Donetsk bölgesinde 58. Motorlu Piyade Tugayı'na bağlı 40 asker ile 5 otomobilin imha edildiğini belirterek Rus güçlerinin Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik saldırılarına devam ettiğini söyledi.

Son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 5 yönetim merkezi ve 6 mühimmat deposu ile yakıt deposunun yok edildiğini aktaran Konaşenkov, Donetsk bölgesinde ABD'nin Ukrayna'ya sevk ettiği "AN/MPQ-64" radar istasyonunun vurulduğunu ifade etti.

Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait 5 insansız hava aracının düşürüldüğünü belirterek "Nova Kahovka kentinin yakınlarında 2 HIMARS çok namlulu roketatar füzesi havada vuruldu." dedi.

Sözcü Konaşenkov, "Ukrayna'da bugüne kadar 267 uçak, 146 helikopter, 1732 insansız hava aracı, 365 hava savunma füze sistemi, 4 bin 293 tank ve zırhlı araç, 797 çok namlulu roketatar, 3 bin 290 obüs ve havan topu ve 4 bin 844 özel askeri araç imha edildi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Tragger Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title