Haberler

İstanbul'da çocukluk çağı kanserlerine dikkati çekmek için sarı balonlar uçuruldu

Güncelleme:

İstanbul Kartal'da 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Günü kapsamında gökyüzüne sarı renkte uçan balonlar bırakıldı.

İstanbul Kartal'da 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Günü kapsamında gökyüzüne sarı renkte uçan balonlar bırakıldı.

Kartal Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çocukluk çağı kanserlerine farkındalığı artırmak ve erken teşhisin önemine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Atalar Merkez Kreşini ziyaret etti.

Kreş öğrencileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Yüksel, hastalıkla mücadelede erken teşhisin önemine işaret etti. Kanser hastalığını simgeleyen sarı renkte kurdele takan Yüksel, kreş öğrencileriyle gökyüzüne sarı uçan balonlar bıraktı.

Kartal Belediyesi ve Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu iş birliğiyle Kartal Meydanı'nda düzenlenen diğer etkinlikte de kreş öğrencileri kendi yaptıkları sarı renk şapkalar ve sarı kurdeleler taktı.

Kreş öğrencilerine kanser hastası küçük bir kızın hikayesini anlatan "Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu" kitabı ile çocukluk çağı kanseriyle ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Çocuklar etkinlikte sarı renkte balonlar uçurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Kartal Belediyesi Gökhan Yüksel Çocukluk Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title