Haberler

Kars Vadisi Projesi kentin çehresini değiştirecek

Güncelleme:

Kars turizmine önemli değer katacak olan ' Kars Vadisi Projesi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. Proje kapsamında tarihi mekanlar gün yüzüne çıkarılırken, kent turizmini de yeni ivme kazandıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok önem verdiği ve yakından takip ettiği ' Kars Vadisi Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. 2021 yılı sonuna yetiştirilmesi planlanan proje kent turizmine değer katacak. Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, bölgede incelemelerde bulundu. Öksüz, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, ' Kars Vadisi Projesi'nde sona geldiklerini söyledi.

Öksüz, "Bulunduğumuz mekan Kars'ın tarihi dokusunu yoğun olduğu, Kars Vadisi ve Kars Kalesi'nin eteğindeki mekan, burada bir çalışma yaparken, bir restorasyon, inşaat çalışması yaparken, amacımız öncelikle tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak. ve restorasyon çalışmalarını da bitirerek, burasını Kars'ın cazibe merkezi haline getirmek istiyorduk" dedi.

Türker Öksüz, "Çok şükür bunda da başarılı olduk, önemli yol aldık. Çalışmalarımız sona doğrum geliyor. Burada bir Kars Bedesteni, bir Kent Müzesi ve Tarih Müzesi, Kars Çayı'nı da ıslah ederek burada rehabilitasyon amaçlı, buraya gelen yerli, yabancı misafirlerin dinlenebileceği gezebileceği mekanlar oluşturmayı hedefledik" diye konuştu.

"Cazibe Merkezi oluşturulacak"

Kars Vadisi Projesi kapsamında; Kars Çayı Çevre Düzenleme, Bedesten, Konak, Sokak Sağlıklaştırması, Kars Kalesi Yolu Düzeltilmesi ve Kale Aydınlatılması, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları ile Beylerbeyi Sarayı Restorasyonu gibi entegre projelerle, Kars Çayı ıslah edilecek. Ayrıca, şişme savak sistemiyle su seviyesi yükseltilecek ve çevresinde 25 bin metrekarelik peyzaj çalışması, yürüyüş yolları, seyir terası, oturma alanlarıyla bir cazibe merkezi oluşacak.

"Kent turizmine önemli katkı sağlayacak

Bin 800 metrekare kapalı alana sahip bedesten içerisinde Kars halkının ve kente gelen yerli ve yabancı misafirlerin yöresel ürünleri satın alabilecekleri dükkanlar, kafe ve lokantadan oluşan ve misafirlere hizmet edecek bir kompleks yer alacak. Proje Kars turizmine önemli katkı sağlayacak. Projenin hayat geçmesiyle birlikte bölge canlılık kazanacak. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türker Öksüz Kars Çayı Kars Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title