Haberler

Karnelerini alıp ilkokulu bitiren öğrenciler ile öğretmenleri ayrılırken ağladı

Güncelleme:

ERZURUM merkez Palandöken ilçesindeki bir ilkokulun son sınıf öğrencileri, karnelerini almadan önce çeşitli etkinliklerle eğlendi.

ERZURUM merkez Palandöken ilçesindeki bir ilkokulun son sınıf öğrencileri, karnelerini almadan önce çeşitli etkinliklerle eğlendi. Karnelerini alan öğrenciler ile öğretmenleri vedalaşırken gözyaşlarına boğuldu.

Eğitim-öğretim döneminin sona ermesi sebebiyle Palandöken ilçesindeki TOBB İlkokulu'nun 4-E sınıf öğretmeni Bünyamin Akçay, öğrencilerine karne töreni düzenledi. Etkinlikte öğrenciler yoğurt yeme, çuval yarışı ve halat çekme ve kaşıkla yumurta taşıma gibi yarışmalar yaptı.

Çok eğlenceli ve neşeli bir karne günü yaşadıklarını söyleyen Yaren Yılmaz, "Yoğurt yeme yarışı, çuval yarışı yaptık, yumurta taşıma yaptık, sandalye kapmaca oynadık. Bunları kardeşlerime ve mahalle arkadaşlarıma da öğretip onlarla da oynatacağım" dedi.

Öğrencilerden Yusuf Emre Temur ise "Etkinlik gerçekten çok eğlenceliydi, halat çekme, yumurta taşıma gibi oyunlar oynadık. Oyunların bazıları zordu. Ben en çok yumurta taşımada zorlandığımı söyleyebilirim" diye konuştu.

4 yıl süreyle öğretmenliğini yaptığı öğrencileriyle gelecek sene ortaokula başlayacakları için vedalaşan Bünyamin Akçay, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarla 4 yıllık bir serüvenin sonuna geldik. Malum uzun bir süre pandemiden dolayı çocuklarımız, çocukluklarını yaşayamadılar. Hiç değilse okulun son gününde, son zamanında sınav stresini ve pandemi dolayısıyla oluşan mahrumiyeti biraz olsun gidermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledim. Amacım çocukları bir kalıba sokup salon ortamında tutmak yerine, çocukluklarını doyasıya yaşayabilecekleri, doya doya eğlenebilecekleri bir etkinlik düzenlemek. Esinlenme kaynağım, çocukluğumuzda oynadığımız ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları oldu. Amacım çocuklara bunları hem gösterip öğretmek hem de yaşatmak."

Eğlenceli geçen günün ardından karnelerini alan öğrenciler, kendilerinden helallik isteyen öğretmenleri Bünyamin Akçay'a sarılarak gözyaşlarıyla vedalaştı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title