Haberler

Karadeniz'de Balıkçılara Kuvvetli Rüzgar Engeli

Karadeniz'de olumsuz hava koşulları, balıkçıların denize açılmasına engel oldu.

Karadeniz'de olumsuz hava koşulları, balıkçıların denize açılmasına engel oldu.

Bölgede saatteki hızı 40 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle denize açılamayan ve teknelerini Sinop iskelesine demirleyen balıkçıların bekleyişi devam ediyor.

Sinop- Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meteorolojik uyarıları dikkate alan balıkçıların kendilerine en güvenli liman olarak Sinop'u seçtiklerini söyledi.

Kentte şu an 30'a yakın balıkçı teknesi bulunduğuna işaret eden Bayrak, "Kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli esen ve saatteki hızı 40 kilometrenin üzerine çıkan rüzgar sebebiyle denize açılmamız mümkün olmadı." dedi.

Balıkçılar olarak fırtınanın durmasını beklediklerini dile getiren Bayrak, şunları kaydetti:

"Kış mevsimi, kar yağışı açısından olmasa da rüzgar bakımından bölgemizde sert geçiyor. Dolayısıyla rüzgardan en fazla etkilenen balıkçılar oluyor. Bölgemiz genelinde yine sert esen rüzgarla karşı karşıyayız. Denize açılmamız mümkün değil. O nedenle Türkiye'nin farklı illerinden gelen balıkçılarla iskelede havanın normale dönmesini bekliyoruz. Hava düzelir düzelmez tekrar arkadaşlarımız 'Vira Bismillah' diyecek."

Bayrak, rüzgara rağmen tezgahlarda balık çeşitlerinin bulunduğuna dikkati çekerek, "Koylarda avlanan küçük balıkçı teknelerimiz var. Onların ağlarına takılan balıklar tezgahlarımızda yer almaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Karadeniz Sinop Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title