Haberler

KARADENİZ'DE ARA TATİL ÖNCESİ OTEL VE PANSİYONLARA REZERVASYONLAR ARTTI

Güncelleme:

EĞİTİM-öğretim yılının ilk ara tatilinde doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercihi Karadeniz Bölgesi oluyor. Trabzon'da Uzungöl Turizm Merkezi ile Rize'de Ayder Yaylası ve İkizdere Vadisi'nde otel, pansiyon, bungolav evler ile termal tesislerde rezervasyonlar arttı.

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda doğa tatili tercih edenlerin gözde adresi haline geldi. Pandemi döneminde uzun süre evde kalanlar, tatil planlamalarını doğadan yana kullanıyor. Eğitim-öğretim yılının ilk ara tatili öncesi de Trabzon'da Uzungöl Turizm Merkezi ile Rize'de Ayder Yaylası ve İkizdere Vadisi'nde otel, pansiyon, bungolav evler ile termal tesislerde rezervasyonlar arttı. Bölgeye gelen tatilciler, sonbaharda renk cümbüşü oluşan yaylalarda, milli parklar, vadiler ve şelaleleri ziyaret ediyor, doğa yürüyüşü yapıyor. Termal kaplıcalarda şifa arayanlar da sıcak su havuzlarına giriyor.

'UZUNGÖL'E RAĞBET VAR'

Uzungöl'de turizmci Murat Akyüz, yaklaşan ara tatili öncesi rezervasyonların arttığını belirterek, "Oldukça ilgi var. Tatilde kısa bir turizm sezonu yaşayacağımızı düşüyoruz. Bu sene çok güzel bir turizm sezonu geçirdik. Pandemi döneminde yaşadığımız yaralarımızı ufakta olsa sardık" dedi. Turizmci Hüseyin Kurtar ise, 'Ara tatil öncesi çok fazla rağbet alıyoruz. Yerli turistlerimizi çoğunlukla ağırlayacağız" diye konuştu.

'TERMAL TESİSLER İYİ BİR ALTERNATİF'

Rize'nin İkizdere Vadisi'nde yer altından 72 derece sıcaklıkla çıkan ve içerdiği 4 bin 541 mineral oranı ile dünyanın en kalitelilerinden olduğu ifade edilen termal su kaynağı, şifa arayanların adresi oluyor. Termal tesis yöneticisi Amaç Ekşi, "Şehir karmaşasından kaçmak isteyen tatilciler pandemi sürecinde doğa tatilini keşfetti. Doğa tatili için Karadeniz'e gelenler, yayla ve şelaleleri gezerek, doğayla iç içe zaman geçiriyor. Mevsimsel olarak değişiklik gösteren doğasıyla, yılın 12 ayı misafirlerini ağırlıyor. Tatilcilere termal tesisler de iyi bir alternatif sunuyor. Şimdi okullardaki ara tatil dönemi için de rezervasyonları alıyoruz. Şu anda bölgedeki tesislerde yüzde 80'e varan oranda doluluk var, bu artıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Bölgesi Karadeniz Termal Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title