Haberler

Karaburun'un hedefi Türkiye'nin karavan merkezi olmak

Güncelleme:

Bu amaçla ilçeye bağlı Mordoğan Mahallesi Ardıç Mevkii'nde mülkiyeti Karaburun Belediyesi'ne ait arazi, altyapısı Belediye tarafından hazırlanarak birer haftalık dönemler halinde karavancılara kiralanacak.

34 adet motokaravan, 6 adet de çekme olmak üzere toplamda 40 karavanın konaklayabileceği arazide su, atık su, elektrik, duş, bulaşıkhane gibi altyapı hizmetleri Karaburun Belediyesi tarafından en üst standartlarda sunulacak.

PİLOT UYGULAMA YAYGINLAŞACAK

İzmir Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Atilla Savaşçı ile İzmir Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini kabul eden Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, pandemi sonrasında tüm dünyada karavan turizmine ilginin arttığına dikkat çekerek, hedeflerinin ilçeyi dünya karavan turlarının konaklama rotaları arasına dâhil etmek olduğunu söyledi.

Ardıç'taki pilot uygulamanın ardından ilçenin farklı bölgelerinde benzer tesisler yapmayı amaçladıklarını kaydeden Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Süreci tamamıyla Belediye olarak biz yöneteceğiz. Karavan başı ücret alınacak. Karavan sahiplerinin kullanımı için elektrik, su, duş alanı ve bulaşıkhane hizmetlerini tamamlayacağız. Özellikle Avrupa'da karavan tatili çok yaygın. Gelir seviyesi yüksek olan bu insanlar, özellikle Yunanistan ve İtalya gibi ülkelerde kendileri için özel olarak hazırlanan tesislerde konaklıyorlar. Bu rotalarda tarihi ve turistik tesisler de yer alıyor. Hem ülkemizde hem de Avrupa'da ilçemizin adını karavan turizmi ile birlikte anılmasını istiyoruz."

// "BELEDİYE ELİYLE YAPILAN İLK PROJE"

İzmir Kamp ve Karavan Derneği Başkanı ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yöneticisi Atilla Savaşçı da, yönetimleri süresince İzmir'de belediye eliyle yapılan ilk projenin Karaburun'da gerçekleşecek olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, "Başkan İlkay Girgin Erdoğan'ı vizyoner ve yenilikçi bakış açısı nedeniyle tebrik ediyoruz" dedi.

Dernek olarak projeye katkı sunmaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydeden Savaşçı, sosyal medya üzerinden projenin ulusal ve uluslararası alandaki tanıtımını yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karaburun Pilot İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title