Haberler

Karabüklü Öğrenciler, Harçlık ve Giysilerini Sığınmacılarla Paylaştı

Karabük'te, 'Harçlığımı Paylaşıyorum, Giysimi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum' kampanyasında toplanan, üzerinde 'Muhacir varsa bize de ensar olmak düşer' yazılı yardım çeki ile bir TIR dolusu giysi ve oyuncak, Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacılara gönderildi.

Karabük'te, 'Harçlığımı Paylaşıyorum, Giysimi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum' kampanyasında toplanan, üzerinde 'Muhacir varsa bize de ensar olmak düşer' yazılı yardım çeki ile bir TIR dolusu giysi ve oyuncak,  Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacılara gönderildi.

Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü İl Öğrenci Meclisi, Suriye'den kaçıp Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan sığınmacı ailelerin çocukları için 2 ay önce, 'Harçlığımı Paylaşıyorum, Giysimi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplanan giysi ve oyuncaklar TIR'a yüklendi. 75'inci Yıl Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, çocukların çok yönlü olarak yetiştirilmesi, duyarlılıklarının geliştirilmesi de eğitimin amaçlarından biri olduğunu söyledi. Köse, "Bu yardım kampanyasını da örgütlü bir şekilde okul öğrenci meclis başkanlarımızı zaman zaman bir araya getirerek yaptık. Öğrenci Meclisi ile birlikte toplu karar aldık. Bu kampanya il genelinde yayıldı, 180 okulumuzda bütün öğrencilerimiz bu kampanyaya dahil oldular" dedi.

Kampanyada toplanan ve üzerinde, 'Karabüklü öğrenciler harçlıklarını bağışladılar, giysi ve oyuncaklarını bölüştüler. Muhacir varsa bize de 'ensar' olmak düşer' yazılı yardım çeki, Vali Orhan Alimoğlu'na teslim edildi. Yardım TIR'ı, daha sonra dualarla Şanlıurfa'ya uğurlandı.

- K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Şanlıurfa Karabük Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title