Haberler

Karabük AK Parti'li Şahin Terörle Mücadele Bir Nevi Kurtuluş Savaşı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, terörle mücadelenin basit bir mücadele olmadığını belirterek, Bu bir nevi Kurtuluş Savaşıdır. Çanakkale'de ecdadımız hangi amaçla çarpışmışsa Kurtuluş Savaşı'nda hangi amaçla şehitler vermişsek bu bölücü terör örgütleriyle mücadele de aynı amaca yöneliktir. 100 yıl önce o coğrafyada haritaları cetvelle çizen emperyalist güçler yeniden orada sınırları değiştirme, Türkiye'den bir toprak parçasını alma savaşını verdiriyorlar dedi.

Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın temelinin atılması ve Karabük'ün Kuruluşunun 79'uncu Yıldönümü etkinliklerle kutlandı. Yenişehir Atatürk Anıtı'nda başlayan törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kardemir'de 35 yılını dolduran işçilere Mehmet Ali Şahin tarafından hizmet plaketi verildi. Şahin, daha sonra Belediye Nikah Salonu'nda 'Kardemir'de Hayat, 7 Gün 24 Saat' isimli fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Kent meydanında düzenlenen halk oyunları ve müzik gösterisi ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosunun konseri ilgiyle izlendi. Kent meydanında vatandaşlara seslenen Şahin, 3 Nisan'ın Karabük için çok önemli bir tarih olduğunu belirterek, Biz her yıl bu tarihi Kardemir'in temelinin atıldığı bir tarih olarak kutluyoruz. Aynı zamanda Karabük'ün kuruluş yılı olarak kutluyoruz. 1937 yılında 13 haneden oluşan Karabük'ü bugünkü hale getirecek olan adımın atıldığı gündür bugün dedi. Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Şahin, Yaptığımız mücadele basit bir terörle mücadele değildir arkadaşlarım. Bu bir nevi Kurtuluş Savaşıdır. Çanakkale'de ecdadımız hangi amaçla çarpışmışsa Kurtuluş Savaşı'nda hangi amaçla şehitler vermişsek bu bölücü terör örgütleriyle mücadele de aynı amaca yöneliktir. 100 yıl önce o coğrafyada haritaları cetvelle çizen emperyalist güçler yeniden orada sınırları değiştirme, Türkiye'den bir toprak parçasını alma savaşını verdiriyorlar. Bu terör örgütü sadece piyondur, maşadır. Buna pabuç bırakmayacağız. Çanakkale'de nasıl başarıya ulaşmışsak, Kurtuluş Savaşı'nda nasıl başarıya ulaşmışsak bu terörle mücadelede de Allah'ın izniyle başarıya ulaşacağız. Sizlerin duaları ve destekleriyle diye konuştu.

AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ

Şahin, daha sonra Kurtuluş Mahallesi'nde bir kahvehanede Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, partisinin İl Başkanı Timurçin Saylar ve vatandaşlarla birlikte PTT 1'inci Ligi takımlarından Kardemir Karabükspor'un Boluspor ile oynadığı maçı televizyondan izledi.

Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Azerbaycan'ın yanında olduklarını ifade ederek, Dağlık Karabağ konusu uzun yıllardır bölgede kangren haline gelmiş bir sorun. O topraklar Azerbaycan topraklarıydı ve Ermeniler tarafından işgal edildi. Burada bir barışın temin edilmesi ile ilgili üçlü bir inisiyatif var. Bu inisiyatifin devreye girerek işgal edilmiş olan toprakların Azerbaycan'a verilmesi sonucunu doğuracak olan bir barış planını hazırlayarak bunu taraflara kabul ettirmeleri orada meydana gelen bu sıcak çatışmaları engeller. Memnuniyetle öğrendim ki Azerbaycan tarafı ateşkes ilan etmiş ama Ermenistan tarafı savaşa devam ediyor. Dünyanın hiçbir bölgesinde sorunların silah yoluyla çözülmesi taraftarı değiliz. Burada da konuya silah kullanılmadan insanlar ölmeden bir çözüm bulunmasını arzu ederiz. Ancak biz Türkiye olarak Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgal edildiğini biliyoruz ve Azerbaycan'ın yanındayız. Ama bir savaşta temenni etmeyiz Türkiye olarak şeklinde konuştu.

PARALEL YAPI PKK İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Şahin, paralel yapının Türkiye'ye karşı PKK ile işbirliği içinde olduğunu vurgulayarak açıklamalarına şöyle devam etti

Başta DEAŞ, PKK olmak üzere paralel yapı dediğimiz örgütte Türkiye'ye karşı PKK ile işbirliği içinde. O bakımdan böyle bir yapıya geçmişte çok iyi niyetle girmiş, içerisinde yer almış vatandaşlarımızın bütün bu gelişmeleri yakinen değerlendirmelerini istiyorum. Bende geçmişte bu yapının sadece eğitim alanı ile ilgili faaliyetlerde bulunduğunu düşünerek kendilerine yakın durmuştuk. Ama sonradan anlaşıldı ki İslam dinini kullanarak farklı amaçlara ulaşmak için meydana getirilmiş bir yapıdır. Tamamen yurt dışından yönetilmektedir. Bu örgütün lideri ABD'dedir ve maalesef Türkiye'yi sevmeyen oradaki bir takım çevrelerle işbirliği halindedirler. Neocanlar dediğimiz ABD'de ki güçlü bir lobi ile işbirliği yapmaktadırlar. Artık her şeyleri ortaya dökülmüştür. Bu yapının Türkiye'nin gelişmesine zarar vermemesi ile ilgili alınması gereken her türlü tedbir emniyet ve yargı tarafından alınmıştır. Milli Güvenlik Kurulu bu örgütü legal görünümlü illegal örgüt olarak tanımıştır ve tanımlamıştır. Her türlü Türkiye'ye zarar vermeye çalışan örgütle mücadele edildiği gibi bu örgütle de mücadeleye devam edilecektir. Türkiye'nin bekası için bu son derece önemlidir

HDP'NİN 400 DOSYASI VAR

Mehmet Ali Şahin kahvehaneden ayrılmak üzereyken bazı vatandaşlar HDP'li milletvekillerini mecliste istemiyoruz dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve idam yasasının yeniden çıkarılmasını istiyoruz dediler. Mustafa Çakır isimli vatandaş da Şahin'e Bunlar TBMM'ye girerken canlı bomba olmaz mı Bunlardan kaygı duymuyor musunuz Ben şahsen kaygılıyım. Çok dikkatli olmanız lazım. Bunlar ayağından saçına kadar aranmalı. Bunlar meclisi değil Türkiye'yi terk etmeli. Benim verdiğim vergilerle aldıkları maaşlar haram olsun dedi.

Farklı görüşlere sahip insanların olabileceğini söyleyen Şahin, Şimdi HDP diye bir siyasi partinin kurulmasından, seçimlere girmesinden ve parlamentoya milletvekili sokmasından biz rahatsızlık duymayız. Ancak bu siyasi parti düşüncelerini demokratik yolla parlamento zemininde çalışarak, kanun teklifleri vererek, bunu meclisten yasalaştırıp geçirerek, partinin projelerini uygulamayı bir tarafa bırakarak silahlı terör örgütünün siyasi uzantısı izlenimi verirse polisimizi ve jandarmamızı şehit eden ve bu ülkeye baş kaldıran terör örgütüne destek veren, onların iyi bir iş yaptıklarını söyleyen bir siyasi parti haline gelirlerse bu siyasi parti ve milletvekilleri meşrutiyetlerini kaybederler. Bir siyasi parti silahı savunamaz, silahlı mücadeleyi savunamaz ve silahlı mücadele yapan örgütlerin arkasında duramaz. Bu durumda iki şey yapılabilir, geçmişte yapıldı. Bu tür teröre destek veren ve verdiğine dair güçlü emareler veren siyasi partiler hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu partinin kapatılması için Anayasa Mahkemesine dava açabilir. Geçmişte o kadar çok siyasi parti kapatıldı ki bir parti kapatılıp başka bir isimle başka bir parti kuruldu. Biz AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılması yoluyla bir netice alınacağı kanaatinde değiliz. O nedenle suç işleyen milletvekilleri ile ilgili işlem yapmak gerekir. Dokunulmazlık konusu bu nedenle geldi. Bunun çaresi suç işlediğine inandığımız bu milletvekilini yargının önüne getirmektir. Milletvekili seçildiği an yargılanması ile ilgili meclisin kararı gerekiyor. Şu anda HDP'li vekillerin 400'e yakın dokunulmazlıkları ile ilgili dosyası var. Bunları kaldıralım dedik. Şimdi sadece bunları kaldıralım dediler ama başka dokunulmazlık dosyaları da var. Biz hepsini kaldıralım dedik. Bizim de 22 milletvekilimiz hakkında da farklı iddialar sebebiyle dosyalar var onlarda kaldırılsın. Bunu kaldırmak için komisyonun iki ay hatta 3 ay çalışması gerekiyor. Parlamentoda günlerce aylarca çalışmak gerekiyor. Her bir milletvekili en az bir saat kendini savunacak. 2016 yılında bu dosyaları kaldıralım dersek bu yılı bununla geçirmemiz gerekiyor. Bunun için Anayasaya geçici bir madde ekleyelim. Şu anda parlamentoya gelmiş, bakanlığa ve başbakanlığa gelmiş tüm dokunulmazlık dosyaları geçici bir madde ile başka bir hiç işleme gerek kalmadan dokunulmazlığı kaldırılmıştır diye Anayasaya bir hüküm koyup yargıya gönderelim dedik. Bu konuda teklifimizi hazırladık ve CHP'ye getirdik.

CHP DIŞINDA DESTEK VEREN ÇIKMADI

Dokunulmazlıklarla ilgili CHP dışında hiç bir siyasi partinin destek vermediğini anlatan Şahin, şunları söyledi

Diğer siyasi partiler bu konuda maalesef bize destek veren tavır içerisine girmedi. CHP'den cevap bekliyoruz. Bence CHP destek vermeyecek. Çünkü genel başkanlarının 37 tane dosyası var. Kılıçdaroğlu'nun sadece kendisinin 37 tane dosyası var ve bizim böyle bir şey yapacağımızı beklemiyorlar. Tüm dokunulmazlıkların kaldırılması için bizde böylesine bir adım atacağımızı beklemiyorlardı ve şok etkisi yaptı. Bu önerimize destek vermeyeceklerdir. Bunun içinde bizde partimizin yetkili organlarındaki arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz. Şu an ki Anayasa ve iç tüzüğe göre biz derhal karma komisyonu toplansın ve bu dosyalarla ilgili hazırlık komisyonlarını kursun Cumartesi ve Pazar da dahil gece gündüz çalışarak bu milletvekilleri ile ilgili dokunmazlıkları işleme alarak bir an önce kaldıralım. Bu anayasa değişikliği zaman alacak zaten destek vermiyorlar. Bu yönde vatandaşımızın beklentisi var. Anayasa değişikliği ile bir anda 15 gün içerisinde tüm dosyaları yargıya göndermeyi başaramazsak şu an ki usule göre belki birkaç ay zamanımızı alacak ama bu yolu denemek zorundayız. Aksi halde bunu böyle tutamayız. Olmadı bu dosyalar dönem sonuna kalsın diyemeyiz. İş artık zıvanadan çıktı. O bakımdan yapmamız gerekenin bu olduğunu düşünüyoruz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Şahin Azerbaycan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title