Haberler

Kapatılan DEP'in Eski Vekili Toğuç, 21 Yıl Sonra Türkiye'ye Döndü

Güncelleme:

Kapatılan DEP'in eski milletvekili Nizamettin Toğuç, 21 yıl aradan sonra Türkiye'ye döndü. Toğuç, gözaltına alınarak Ankara adliyesine götürüldü.

Kapatılan DEP'in eski milletvekili Nizamettin Toğuç, 21 yıl aradan sonra Türkiye'ye ayak bastı. Almanya'dan uçakla Ankara'ya gelen Toğuç, polis tarafından gözaltına alınarak Ankara adliyesine götürüldü.

ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Batman'da, 1993 yılında DEP'in eski milletvekili Mehmet Sincar'ın öldürüldüğü suikastten yaralı kurtulan ve 21 yıldan bu yana Türkiye dışında yaşayan Nizamettin Toğuç, bugün uçak ile Türkiye'ye döndü. Ankara Esenboğa Havalimanı'nda eski DEP Milletvekili Selim Sadak, avukatı Yusuf Alataş ve ailesi tarafından karşılanan Toğuç, polis tarafından gözaltına alınarak Ankara Adliyesi'ne götürüldü.

SERBEST BIRAKILMASI BEKLENİYOR

Selim Sadak, daha önce de yine eski DEP milletvekili Ali Yiğit'in geldiğini ve ifade işleminden sonra serbest bırakaldığını belirterek, Toğuç'un da serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

21 YIL ÖNCE AVRUPA'YA GİTMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DEP'in o dönemdeki milletvekilleri; Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve Mahmut Alınak'ın dokunulmazlıklarının kaldırılıp cezaevine konulmaları ardından Remzi Kartal, Zübeyir Aydar, Naif Güneş, Mahmut Kılınç ve Ali Yiğit ve Nizamettin Toğuç, 21 yıl önce Avrupa'ya gitmişlerdi. Avrupa Kürt Federasyonları Genel Başkanlığı'nı yürüten Toğuç'un serbest bırakılması halinde HDP'nin seçim çalışmalarına destek vermek için Batman'a geleceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Batman Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (15)

cilgin bjkMobil-ANDROID:

helal olsun insallah hdp baraji asacak

39
31
yanıtYanıtla
BARIŞ VE DEMOKIRASI IÇIN OYUMU HDPYEmobilWeb@haberler.com:

OYUM HDPYE

11
53
yanıtYanıtla
61:

BEN BİR TIRABZONLU 61 Lİ DİYORUM Kİ NİYE BİZ TÜRKLER KÜRTLERİ KABULENEMİYORUZ HALBUKU ADAMLARLA ASKERDE DEVRE OLUYORUZ TERTİBİM DİYORUZ OMUZ OMUZA İŞTİMA TUTUYORUZ CAMİDE MARKETE SOKAKTA MAÇTA SITAT TA OTOPARKTTA BAHÇEDE PARKTA VE VE VEEE BİZLER AĞRIYA BİTLİSE TUNCELİYE DİYARBAKIRA IĞDIRA VE DOĞUNUN HER YERİNE SEÇİM BÜROSU AÇIYORUZ DA . . . . ONLARA NİYE HAZM EDEMİYORUZ HE NİYE ŞİMDİ ACI ÇOK ACI DEMEKİ TERORİST BİZİZ ONLAR BİZE SAYGI DUÜYOR AMA BİZ ONLARA ZERE KADAR SAYGI DUYMUYORUZ NİYE NİYE ONLAR KÜRT BİZ TÜRK OYSA KAHVEDE SITATTA PARKTA BAHÇEDE OTOPARKTA ASKERDE OYLE DEMİYORUZ NİYE İŞ BURDA BU KADAR BOZULUYOR NİYE NİYE BİZ ONLAR SEÇİM İRTİBAT BUROSU AÇARKEN KUERŞUN LUYORUZ NİYE ADAMLARA SALDIRIYORUZ CANLARINA KASTEDİYORUZ NİYYE NİYE ADAMLAR BİZE SARILIYOR İNSANCA AMA BİZ TÜRKLER ADAMLARA YILAN MİSALİ SALDIRIYORUZ NİYE KARDEŞLİK YAPMIYORUZ NİYE NİYE SORUYORUM İNSAN OLUN KÜFÜR İSEMİYORUM ÇÜNKÜ BEN DETÜRKÜM NEDE KÜRDÜM MÜSLÜMANIM HER İKİSİYLE KLARDEŞİM 61 61

40
13
yanıtYanıtla
mematı:

gıtmedı kaçmıştı

15
20
yanıtYanıtla
FBMobil-IOS:

Melmekete başka haber yokmu bu namkürlerı haber yapıyoruz

7
25
yanıtYanıtla
3333:

İnsan ırkından dolayı sevilmez veya nefret edilmez. Bu Allahın takdiri. İnsan eylemlerinden dolayı sevilir, nefret edilir. Nerde saygılı kürt, türk varsa severiz. Nerde saygısız kürt, türk varsa nefret ederiz vesselam.

24
0
yanıtYanıtla
EskişehirlimobilWeb@haberler.com:

1915 liler geri dönüyorlar bunlar akp tc tine bir oyunu akp haber olmasa asla geri dönmezdi insanlarla alay ediyorlar atalarının malını almaya gelmiştir ya insanlar gözünüz körmü kulağınız sağırmı uyanın artık yoksa çok geç olacak

12
6
yanıtYanıtla
desiMobil-ANDROID:

HANGİ BARAJI....İÇME SUYUMU...CAHİL.

9
4
yanıtYanıtla
solamobilWeb@haberler.com:

Yaslari buyuk beyinleri kucuk kafa tasci cakal surulerj.Insan ozgurlu icin calisanlarin ulkelerine donmesi neden sizi ratsiz eediyor.

11
1
yanıtYanıtla
tgbmobilWeb@haberler.com:

Hepiniz gelin gelin ki kökten bitsin bu iş. Buradan çıkış yok size.

4
6
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title