Haberler

Kapalıçarşı'nın Yaşayan İnsan Hazinelerinin İzinde Yoğun İlgi

Güncelleme:

Kapalıçarşı'nın köklü kuyumculuk geleneğinin öyküsünü göz alıcı örneklerle anlatan Cevher ve Zanaat sergisi, yoğun ilgi sebebiyle 31 Ağustos tarihine dek uzatıldı.

Yaklaşık 550 yıldır süregelen bir geleneği yaşatan ve UNESCO'nun 'Yaşayan İnsan Hazineleri' envanteri kriterlerini karşılayan ustaların hikâyeleri ve onlarla özdeşleşen eserleri, Rezan Has Müzesi'nin kendine has atmosferinde ziyaret edilebilir.

Cevherin en yalın halden mücevherin en göz alıcı haline bürünmesinin yolculuğuna tanıklık edilebildiği ve TÜBİTAK destekli bilimsel bir projenin bulgularından beslenen Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde, Kapalıçarşı'nın kapsamlı bir restorasyondan geçtiği şu günlerde sadekârlık, mıhlayıcılık, cilacılık, kalemkârlık, minecilik gibi geleneksel üretim kollarına da ışık tutuyor. Serginin küratörlüğünü Doç. Dr. Yonca Kösebay Erkan ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Elif Coşkun Orlandi üstlendi.

Sergi kapsamında ayrıca ustalarla söyleşi, atölye ziyaret ve paneller gibi zenginleştirici etkinlikler de düzenlenecek.
Hraç Arslanyan, Hagop Erol Bahadıroğlu - Aret Çakıcı, Sevan Bıçakçı, Kürşat Bilmiş, PartamDerderyan, ManukDurmazgüler, BerçMelikyan, Berç Kazancı, Haçik Kelleci, Avedis Kendir, Agop Kuyumcuoğlu, Arman Suciyan, Surmak Susmak, Rafi – LevonŞadiyan, Nerses Yağar, Kader Yıldız, Sebuh Yılmaz, Hrant – Şant Zorbaş ustaların ellerinden çıkan nadide ve seyrine doyulmaz eserler, Rezan Has Müzesi'nde.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title