Haberler

Kanuni Sultan Süleyman Trabzon'da Anıldı

KANUNİ Sultan Süleyman, doğumunun 523'üncü yıl dönümünde Trabzon'da yürüyüş ve törenle anıldı.

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından düzenlenen Kanuni Haftası etkinlikleri kapsamında vakıf üyeleri, öğrenciler, protokol ve çok sayıda vatandaş, mehter takımı eşliğinde Atatürk Alanı'ndan Ortahisar'da bulunan Kanuni Evi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşte Kanuni Sultan Süleyman'ın at üzerinde canlandırılması vatandaşların da beğenisini topladı. Sokakta gezinen birçok vatandaş da atı fotoğraflamaya çalıştı.

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Baki, tarihten ders çıkarılması gerektiğini belirterek "Vakfımızın, yetkililerimizin ve halkımızın gayretleri ile kıyıdan köşeden engellemelere rağmen Kanuni'den 500 yıl sonra Trabzon'un tarihiyle bütünleşmesi, Türkiye'nin ve dünyanın gündemine taşınması ve tarihten ders alınması yönünde çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

'TARİHİMİZLE ÖVÜNMELİYİZ'

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da tarihleriyle övünülmesi gerektiğini kaydederek, "Biz tarihiyle övünen ve dünya tarihi boyunca hep adaleti, hep güzelliği, hep doğruluğu yeryüzüne hakim kılmak arzusunda olan bir milletiz. Tarih sahnesinde çok değerli büyüklerimiz, dünyaya nam salmış devlet adamlarımız hep var olmuştur. Biz artık gerçek kaynaklardan, tarihimizi geçmişimizi öğrenen ve olduğu gibi bunu günümüze yansıtan durumdayız" diye konuştu.

'TARİHİN İZİ VAR'

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Trabzon'un padişahlar şehri olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Cihan padişahlarının bu topraklarda izi var. Fatih'in fetihle, Yavuz'un yönetimiyle, Kanuni Sultan Süleyman'ın da 16-17 yaşına kadar burada yaşamasıyla tarihin izi var. Kanuni Sultan Süleyman sadece fütuhatıyla anılan bir padişah değil. İnsana ve insanlığa dair hakkı ve hukuku üstün tutan kanun yapıcı özelliğiyle bugün halen anılıyor."

Konuşmaların ardından mehteran takımı konser verdi, daha sonra da törene katılanlara geleneksel Kanuni Pilavı ikramı yapıldı.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Mustafa Kemal Atatürk Ortahisar Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title