Haberler

Kanseri atlatan kadın, hastalara umut vermek için bisikletle yola çıktı

Güncelleme:

İzmir'in Bergama ilçesinde iki yıl önce yakalandığı kanser hastalığını atlatan 50 yaşındaki bisiklet tutkunu Emine Aktürk, hastalara destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla kendisiyle aynı yaştaki arkadaşı Arzu Elibol ile 4 bin kilometrelik Anadolu turuna çıktı.

Emine Aktürk, 2020 yılında rahatsızlanarak gittiği hastanede meme ve lenf kanserine yakalandığını öğrendi. Kemoterapi süreciyle tedavisine başlanan Aktürk, hastalığa karşı moralini bozmadı ve tek tutkusu olan bisikletiyle hayata sımsıkı sarıldı.

Yatmak yerine bisikletiyle gezmeye devam eden Aktürk, hastalığının hafiflediğini hissettiği dönemde de birçok kadına bisiklet eğitimi verdi.

İki yıl içerisinde kanseri atlatan üç çocuk annesi Aktürk, yaşadığı zorlu süreçlerin ardından kanser hastalarına dikkat çekmek ve moral vermek amacıyla arkadaşı Arzu Elibol'la Helenistik dönemin en önemli sağlık merkezi olan Bergama Asklepion Örenyeri'nden esinlenerek "Sağlığın Doğduğu Şehirden Güneşin Doğduğu Yere" projesini başlattı.

Bu kapsamda, 4 bin kilometrelik Anadolu turuna başlayan Aktürk, gideceği kentlerde kanser hastalarıyla buluşup kendilerine moral vermek istiyor. İki kadın, bisikletleriyle 3 ayda Iğdır'a ulaşmayı hedefliyor.

"Güneşin doğduğu yerlere gitmek istedim"

Emine Aktürk, AA muhabirine, bisiklet sürerek kendisini daha özgür hissettiğini belirterek projeyi hayata geçirdiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Aktürk, şunları söyledi:

"Kanser hastalarına moral vermek, hobinin bir insanı nasıl motive ettiğini göstermek amaçlı Bergama'dan, sağlığın doğduğu şehirden doğuya, güneşin doğduğu yerlere bisikletle gitmek istedim. Bu bir farkındanlık turu. Yol boyunca yeni insanlarla tanışacağız. Bazı kanser hastaları arkadaşlarla görüşeceğiz. Güzel bir farkındalık turu olacak. Hem kadınlara hem de kanser hastalarına umut açısından ve Bergama'mızı da tanıtarak arkadaşımla yola çıkıyoruz. Üç ay sürecek turumuzda 4 bin kilometre bisikletle yol yapacağız. İki kişi çıkıyoruz yola. Birçok kanser hastasına umut olacağız."

"Emine, benim kahramanım"

Arzu Elibol da bu yolculukla insanlara destek olacaklarını kaydederek şöyle dedi:

"Emine Aktürk benim kahramanım. Çünkü ağır bir kanser tedavisi ve kemoterapi gördü. Günler oldu ayağa kalkamadı. Fakat şimdi çok şükür sağlıklı ve kendisiyle beraber 4 bin kilometrelik bir yola çıktık."

Yolculuk öncesi Aktürk ve Elibol'u ziyaret eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ise düzenledikleri organizasyonun anlamlı olduğunu vurguladı.

Koştu, "Anadolu'nun tarihi şehirlerini bir bir katederek yolculuk yapacaklar. Geçtikleri her yerde bir iz bırakacaklar. Batı'dan Doğu'ya ve Doğu'dan Batı'ya bir gönül köprüsü kuracaklar. Ben şimdiden hayırlı yolculuk diyorum. Kazasız belasız bir yolculuk diyorum. Ülkemize inanın bu çok şeyler katacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title