Haberler

Kanser Teşhisi Konulan Usta İsim Aydemir Akbaş Kimdir?

Güncelleme:

Kolon ve bağırsak kanseri teşhisiyle hastaneye kaldırılan usta oyuncu Aydemir Akbaş kimdir?

Geçtiğimiz dönemde gırtlak kanserini yenen Akbaş'a, doktorlar kolon ve bağırsak kanseri teşhisi koydu. , doktorların 'taş gibisin' dediğini belirterek tetkiklerin de devam ettiğini bildirdi.

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

, 25 Şubat 1936 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Manastır'dan göçme bir Arnavut olan Akbaş'ın annesi Trabzon Sürmene kökenlidir. Erdinç Akbaş adında bir kardeşi bulunuyor. Akbaş, Galatasaray Lisesinden mezun oldu ve Haldun Dormen'in Cep Tiyatrosunda perdeci olarak çalışmaya başladı. Yılmaz Güney ile filmlerde yer aldı. Askerliğini 1960 yılında Urfa Suruç'da öğretmen olarak tamamlayan , askerliğin ardından Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu'na katıldı. Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin oyunlarında oynadı.

Kanser Teşhisi Konulan Usta İsim Aydemir Akbaş Kimdir?

BİRÇOK TİYATRO OYUNUNDA YÖNETMENLİK YAPTI

, 1968 yılında Ayfer Feray-Nisa Serezli Tiyatrosu'nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar ve Ortakları Tiyatrosu'nun ortaklarından biri oldu. Burada ise, Nikah Kağıdı, Düşenin Dostu oyunlarında rol alarak, birçok tiyatro oyununda da yönetmenlik yaptı.

Kanser Teşhisi Konulan Usta İsim Aydemir Akbaş Kimdir?

SİPSİ SELİM İLE SİNEMAYA GEÇTİ

Usta oyuncu , 1970'li yıllarda oynadığı 70 civarında erotik-komedi filmiyle adını duyurdu. Sonraki yıllarda ile çalışarak senaryo çalışmalarında bulundu. 1964 yılında senaryosu Haldun Taner'e ait olan "Keşanlı Ali Destanı" adlı sinema filminde oynayan , Sipsi Selim karakteri ile sinemaya geçiş yaptı. 2004-2006 yılları arasında flashtv ve expochannel'de yayınlanan canlı program "Geri Dörtlü" de futbol sohbetleri yaptı.

Kanser Teşhisi Konulan Usta İsim Aydemir Akbaş Kimdir?

KOLPAÇİNO FİLMİYLE TEKRAR SİNEMAYA DÖNDÜ

Yeni dönemde, 2009 yılında "Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi" adlı sinema filminde Şafak Sezer, Hakan Ural, Ali Sürmeli ile oynayan Akbaş, 2009 yılında "Kutsal Damacana 2: İt Men" adlı filmde aynı kadroyla çalıştı.

, 1964 yılında evlendiği eşi oyuncusu Beyhan Benek'le üç kez ayrıldı ve dört kez evlendi.

Kanser Teşhisi Konulan Usta İsim Aydemir Akbaş Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Aydemir Akbaş Magazin Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

fatma gulun sucu yokki:

lan arkadas enson bifilimivar bukapak bu acacaginasil acacak heheheh

0
2
yanıtYanıtla
recep yaşar:

dayanaydemir cimbom u yalnız bırakma günah ve sevabınla genede sen bizlerin kalbine girdi n seni seviyoruz allah senin şifanı versin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title