Haberler

Kan Davası, Barış Yemeğiyle Sona Erdirildi

Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Tan Köyü'nde, Oğuzlar ve Kartal aileleri arasında 5 yıldır devam eden kan davası, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yemekte barışla noktalandı.2008 yılında Oğuzlar ve Kartal ailelerinin fertleri arasında, arazi...

Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Tan Köyü'nde, Oğuzlar ve Kartal aileleri arasında 5 yıldır devam eden kan davası, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yemekte barışla noktalandı.

2008 yılında Oğuzlar ve Kartal ailelerinin fertleri arasında, arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan ve her iki taraftan da birer kişinin ölümü ve 2 kişinin de yaralanmasına neden olan kan davası, köyde düzenlenen barış töreniyle sona erdi. Tan Köyü'nde camide düzenlenen barış törenine Vali Ali Çınar, Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, cami hocaları ve vatandaşlar katıldı. Camide yapılan konuşmaların ardından, aralarında husumet bulunan Oğuzlar ve Kartal ailesi mensupları, Kuran-ı Kerim'in altından geçti. Daha sonra birbirleriyle tokalaşıp öpüşen kan davalılar, beraberce yemek yedi.

Vali Ali Çınar yaptığı konuşmada, "İnsanların barışa ve huzura ne kadar ihtiyaç duyduklarını bizzat burada müşahade ediyoruz. Bugün barış için gösterilen gayretleri, keşke bu aileler arasındaki o zamanlar yaşanan husumete arayı bularak bu iki canın yok olmasına fırsat vermeseydik. Barış değerli" dedi.

Kan davasında 45 yaşındaki Ahmet Oğuz ve 25 yaşındaki Veysi Kartal yaşamlarını yitirmişti. - Muş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oğuzlar Kartal Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title