Haberler

Kamalak: Siyonizmin Oyunlarına Gelmeyelim

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin 4'üncü Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Van'a geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin 4'üncü Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Van'a geldi. Kamalak, "IŞİD'i doğuran sebepler nelerdir, onun eline o silahları veren kimlerdir, perdenin gerisinde kimler var? Sakın bunlar dün Çanakkale'de dedelerimizi şehit edenlerin torunları olmasın. Bu oyunu bozmamız lazım. Küresel empezyalizmin, ırkçı siyonizmin oyunlarına gelmeyelim" dedi.

Van'ın 5 yıldızlı Elit Word Otel'de yapılan SP Van 4'üncü Olağan Kongresi'ne, SP Genel Başkanı Kamalak'ın yanı sıra Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, CHP İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Körükçü, Hüda-Par İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, Kürdistan Özgürlük Partisi İl Başkanı Mehmet Kasım, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Abbas Güngör, Vasiad Başkan Yardımcısı Kudbettin Baştuğ ve partililer katıldı. Kongrede konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam tarihinde Kürtlerin önemli bir yeri olduğunu ve İslam'ı ilk kabul eden milletin Kürtler olduğunu söyledi. Kamalak, İslam coğrafyasının dağıldığı bir dönemde çıkarak herkesi bir araya getiren komutan Selahaddin-i Eyyübi'nin de bir Kürt olduğunu belirterek, Selahaddin-i Eyyübi için Kürt, Türk veya farklı bir milletin önemli olmadığını, önem verdiği ortak değerin İslam olduğunu söyledi. Kamalak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgemizdeki olayları hepiniz biliyorsunuz. Neticede bakıyorsunuz gelinen nokta bakımından adeta ayrılık rüzgarları esmeye estirilmeye başladı. Biz Saadet Partisi olarak şunu söylüyoruz. Bu yörenin aklı selim sahibi insanlarına; siz misalen Suriye'ye Irak'a Mısır'a, Pakistan'a, İran'a, Fas'a, Afganistan'a vizesiz olarak pasaportsuz olarak gitmek mi isterseniz yoksa, Türkiye'de diğer illerdeki akrabalarınızı bile pasaportla, vizeylemi ziyaret etmek istersiniz? Bir insan kardeşini ziyaret için pasaporta mı ihtiyaç duymalı'Gelin yeni bir dünya haritası çizelim. İslam birliğini tesis edelim. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni, hepsi kardeştir. Şu halde gelin kardeşlerim gelin bu birlikteliği tesis edelim. Küresel empezyalizmin, ırkçı siyonizmin oyunlarına gelmeyelim. Şu anda Müslüman kardeşlerimiz küresel emperyalizmin ürettiği silahlarla 'Allah'u Ekber' diyerek birbirini katlediyor. Ölen de, öldüren de cehennemliktir. Yazıktır, bu oyunu bozmamız lazım. Bu oyunu bozacak yegane partide Saadet Partisi'dir."

Bir delegenin IŞİD terör örgütü ile ilgili sorduğu soruyu da cevaplayan Kamalak, "IŞİD'i doğuran sebepler nelerdir, onun eline o silahları veren kimlerdir, perdenin gerisinde kimler var? Sakın bunlar dün Çanakkale'de dedelerimizi şehit edenlerin torunları olmasın. Bu oyunu bozmamız lazım. Merkez Parti'nin kurucu genel başkanı Abdurrahman Karslı bir açıklama yaptı. 'Falan parti, bir dış alem projesidir' dedi. Amerika, İsrail ve İngiltere'nin projesi dedi. Bu proje ilk başta Erbakan'a teklif edildi. Bugün IŞİD çıktı, Suriye çökertildi, Irak üç parçaya bölündü, Libya kıyıma uğradı. Kimin işine yarıyor bunlar, tabi ki İsrail'in. Ama kardeşin kardeşi öldürmesine kati suretle karşıyız. Üzerimize tanklarla yürüdüklerinde bile pes etmedik, yolumuza devam ettik "diye konuştu. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kamalak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek?
title