Haberler

Kahramanmaraş'ta Deprem Sonrası Ücretsiz Toplu Taşıma Sonlandı

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremleri sonrası ücretsiz olan toplu taşıma, 106 günün ardından normale döndü. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, toplu taşımanın artık ücretli olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş'ta "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri sonrası ücretsiz olan toplu taşıma, 106 günün ardından normale döndü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, gazetecilere, vatandaşların toplu taşıma ihtiyacını karşılamak adına 20 Şubat itibarıyla ücretsiz olan uygulamanın bugün itibarıyla sona erdiğini söyledi.

Ulaşımda sağlanan desteğin 60 milyon lirayı aştığını aktaran Güngör, bu süre içerisinde toplu taşıma araçlarına 5 milyon binişin gerçekleştirildiğini belirtti.

Güngör, UKOME kararıyla bugünden itibaren ücretli tarifeye geçildiğini, fiyatların düşük tutulması için toplu taşımada oluşan maliyetin yüzde 75'inin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade ederek, "Her alanda hızlı bir şekilde yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Depremden bu yana toplu taşıma hizmetimiz ücretsiz olarak devam etti. 6 Şubat'tan bugüne kadar toplu taşıma esnafımızı mağdur etmemek için 60 milyon lirayı aşan bir destek verdik ve toplu taşıma hizmetini de ücretsiz sunduk. Bu süre içerisinde toplu taşıma araçlarına 5 milyonun üzerinde biniş gerçekleşti. Bu rakama bakıldığında yaklaşık 25 milyon lira tutarındaki bilet ücreti, toplu taşıma kullanan vatandaşlarımızdan alınmamış oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak hem esnafımıza hem de vatandaşımıza destek olduk, destek olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hayrettin Güngör Kahramanmaraş Deprem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title