Haberler

Kadınlara örnek olmak için başladığı çilek üretiminde taleplere yetişemiyor

Güncelleme:

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde ailesine ait arazide çilek üreten kadın muhtar, girişimcilik konusunda da kadınlara örnek olmayı amaçlıyor.

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde ailesine ait arazide çilek üreten kadın muhtar, girişimcilik konusunda da kadınlara örnek olmayı amaçlıyor.

Geçen yıl gerçekleştirilen yerel seçimlerde Merkez Mahallesi Muhtarı seçilen ev hanımı Sümran Guyucu Yalçın, işletmecilik konusunda da kadınlara örnek olmak için Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu'nun tavsiyesiyle organik çilek üretimine başladı. Yalçın, ürünlerine gelen ilgiden memnun.

Yalçın, AA muhabirine, 19 yıllık evliliği olduğunu ve bir kızları bulunduğunu söyledi.

Ağlı'nın ilk kadın muhtarı olduğuna işaret eden Yalçın, "Bir toplantı sırasında Kaymakamımız, çilek yetiştiriciliği projesinden bahsetti. Kaymakamımız ilçede kadınların aktif olarak üretimde yer almasını istiyordu. 'Kadınlar da girişimci olsun' dedi. Özel İdare destekli çilek yetiştiriciliği projesinden bahsetti. Ben de kardeşimle konuştum. Aile işletmesi şeklinde bu işe girmeye karar verdik." dedi.

Babasına ait 30 yıldır ekilmeyen 1,5 dönüm arazide çilek üretimine başladıklarını dile getiren Yalçın, "Araziyi yıllar sonra işleyip ekilebilir hale getirdik. Hiç ekilmediği için organik tarıma elverişliydi. İlaç ya da kimyasal gübre kullanmadık. Ürün organik olduğu için hem çok lezzetli hem de ilgi oldukça fazla. Bizi arıyorlar, siparişi sıraya koyarak ünleri satıyoruz." ifadesini kullandı.

"Komşularımız da üretmeyi düşündüklerini söyledi"

Yalçın'ın kardeşi Murat Guyucu da ablasının kendisine projeden bahsettiğini anlatarak, "Çilek yetiştirmeyi hiç bilmiyorduk ama birlikte girdik. Projede Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın, Tarım ve Orman Müdürümüzün çok desteği var. Arazi uzun süredir ekilmediği ve büyük olduğu için komşularımız da destek çıktı. Komşularımızla imece usulü dikimi yaptık." diye konuştu.

İlgiden çok memnun olduklarını vurgulayan Guyucu, "Siparişlere yetiştiremiyoruz. Herkes tadına bakınca çok beğeniyor ve talep artıyor. Ağlı'da ilk kez yetiştiriyoruz. Çileğin yetiştiğini gören komşularımız da üretmeyi düşündüklerini söyledi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Ağlı Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title