Haberler

Kadınlar, Temel Makyaj Kursu'na yoğun ilgi gösteriyor

Güncelleme:

Kadınlar, Temel Makyaj Kursu'na yoğun ilgi gösteriyorİSTANBUL Bağcılar Belediyesi tarafından açılan Temel Makyaj Kursu'na kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kadınlar, Temel Makyaj Kursu'na yoğun ilgi gösteriyor

İSTANBUL Bağcılar Belediyesi tarafından açılan Temel Makyaj Kursu'na kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, hem günlük hayatta kendi makyajlarını yapıyor hem de verilen sertifikalarla güzellik merkezleri, kuaför salonları gibi yerlerde çalışma imkanı buluyor.

Bağcılar Belediyesi tarafından açılan ve Bağcılar Belediyesi Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi'nde yaz döneminde de hizmet veren Temel Makyaj Kursu'na kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Haftanın üç günü bir araya gelen kadınlar, Kuaförlük ve Cilt Bakamı uzmanı Gülümser Kılıç'tan günlük ve gece makyajı üzerine eğitim alıyor. Ellerine kalemleri, allıkları, fondöten fırçalarını alan kursiyerler, Kılıç'ın anlattıklarına uyarak makyaj yapmayı öğreniyor. Yüz anatomisi, hijyen, makyaj malzemelerinin kullanımı gibi teorik bilgiyi alan kadınlar, birbirleri üzerinde pratik yaparak doğru makyaj yapmayı öğreniyor.

"Kendi ciltlerini tanıyarak makyaj yapmalılar"

Makyajda en büyük hatanın kişinin kendi cildini tanımaması olduğunu belirten Kuaförlük ve Cilt Bakamı uzmanı Gülümser Kılıç, "Öğrencilerimiz birkaç dersten sonra bugüne kadar yaptıkları makyajın yanlış olduğunu fark ediyorlar. Kendi yüz şekillerini ve ciltlerini tanıyıp ona uygun tonda ürünleri kullanmaya başlıyorlar. Kursumuzun iki faydası var. Burada aldıkları eğitimle hem kendi günlük ve gece makyajını yapıyorlar hem de elde ettikleri sertifikalarla güzellik merkezi, kuaför salonu ve televizyon kanallarında makyöz olarak çalışabiliyorlar. İsteyenler gerekli şartları sağladıktan sonra kendi işyerlerini de açabilir" diye konuştu.

"Bu kursun bana katkısı çok oldu"

Kursun katkısının olduğunu ve makyaj tekniğini öğrendiğini dile getiren Zerrin Simo,"Makyaj yapmayı biliyordum ama doğru yöntemleri bilmiyordum. Şimdi doğru yöntemleri öğrendim. Yanlış makyaj yapıyormuşum. Bu kursun bana katkısı çok oldu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Kuaför Makyaj Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title