Haberler

Kadın Girişimcilerden Halep'li Bebeklere Destek

Güncelleme:

Her festivalde ortalama 100 bin kişiyi ağırlayan Zeruj Alışveriş Festivali'nin 11.si, İstanbul Fuar Merkezi 11.hall'de başladı.

4 gün boyunca alışveriş için gelen misafirlerini ağırlayacak olan festivalde birçok muhafazakâr markanın giyim ve aksesuar ürünleri yer aldı. Birbirinden farklı başarı hikâyeleriyle festivalde yer alan 120 kadın girişimci, ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırma imkânı buldu. Aynı zamanda festival alanında 4 gün boyunca duracak tır ile Kilis'te yaşayan ve çoğunluğunu Halepli mültecilerin oluşturduğu yardıma muhtaç 130 bin Suriyeli göçmene mama ve kıyafet bağışı yapılacak.

Globalleşen ve internetin hâkim olduğu dünyada; azalan komşuluk, dostluk, birlik, kardeşlik duygularını beslemek adına festivaller düzenleyen Zeruj; ev hanımı veya öğrenciyken iş hayatına atılan kadınlara öncü oluyor. Düzenlediği organizasyonlarla kadın girişimcilere iş dünyasının kapılarını aralayan Zeruj; 11. Zeruj Muhafazakâr Yaşam Festivali'nde 120 kadın girişimciyi ağırladı.

Aynı zamanda festival alanında 4 gün boyunca duracak tır ile Kilis'te yaşayan ve çoğunluğunu Halepli mültecilerin oluşturduğu yardıma muhtaç 130 bin Suriyeli göçmene mama ve kıyafet bağışı yapılacak. Özellikle savaşta aç kalan bebekler göz önünde bulundurularak "Bir Mama Bir Umut" sloganıyla harekete geçirilecek olan proje, Kilis Belediyesi işbirliğinde yürütülecek.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dolar çağrısına destek vermek amacıyla festival alanına kurulan 'döviz bozdurma ofisi' ile dolarını bozduranlar yüzde 10 indirim kazanacak.

Fuarın açılışı kadim Anadolu ezgilerinin sevilen ismi Züleyha Ortak'ın kemençe eşliğinde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Lazca söylediği türkülerle gerçekleşti.

11.Zeruj Alışveriş Festivali organizatörü Zehra Özkaymaz düzenlediği festivallerinin hedeflerini şöyle açıklıyor: "Düzenlediğimiz festivaller sadece muhafazakâr kesime değil, herkese hitap ediyor. Amacımız tek çatı altında ayırım yapmadan genci yaşlısı, kadını erkeği, yetimi öksüzü herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlayıp, festivalimizden güler yüzle evlerine uğurlamak. Festivalde her birinin ayrı bir başarı hikâyesi olan 120 kadın girişimcimiz yer alıyor. Amacımız başarılı kadın girişimcilerimizin dünya markası olmalarına destek vermek istiyoruz. Onlar hem göz nuru el emeği ürünlerini tanıtıyorlar, hem de başarılarını paylaşıyorlar. Düzenlediğimiz festivaller bir alışverişi şöleni içinde geçiyor ama daha önemlisi kardeşliği, sevgiyi ve birlikteliği vurguluyor.''

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title