Haberler

Japonya'dan Hint-Pasifik'e 75 milyar dolarlık altyapı ve güvenlik finansmanı

Güncelleme:

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, 2030'a kadar Hint-Pasifik bölgesine özel yatırım ve kredi yoluyla 75 milyar dolardan fazla altyapı ve güvenlik finansmanı sağlayacaklarını açıkladı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, 2030'a kadar Hint-Pasifik bölgesine özel yatırım ve kredi yoluyla 75 milyar dolardan fazla altyapı ve güvenlik finansmanı sağlayacaklarını açıkladı.

Kişida, Yeni Delhi'ye düzenlediği ziyarette, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşmesi sonrası Hint düşünce kuruluşu "Indian Council of World Affairs" (ICWA) etkinliğinde konuştu.

Uluslararası toplumun, Rusya-Ukrayna krizi dahil büyük olaylara tanık olduğunu söyleyen ve büyük güç dengelerinin değiştiğini dile getiren Kişida, "Bu, bizi en temel zorluklardan, barışı savunmakla yüzleşmeye mecbur bırakıyor." dedi.

Japonya'nın izlediği "Serbest ve Açık bir Hint-Pasifik" (FOIP) vizyonunun ve bu vizyon içerisinde Hindistan'ın oynadığı rolün altını çizen Kişida, "Jeopolitik rekabete düşmeden, farklı ulusların hukukun üstünlüğü altında bir arada var olduğu ve birlikte geliştiği bir dünyayı hedeflememiz gerektiğine inanıyorum. Kimseyi dışlamıyoruz, kamplar oluşturmuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkesinin, 2030'a kadar Hint-Pasifik bölgesine özel yatırım ve kredi yoluyla 75 milyar dolardan fazla altyapı ve güvenlik finansmanı sağlayacağını açıklayan Kişida, "Japonya diğer ülkelerle birlikte büyüyecek. Kamu ve özel sektör birlikte, her ülkenin ihtiyaçlarına güçlü bir şekilde cevap vereceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title