Haberler

İzmir Türk İş Üyeleri İmzalarını, AK Parti Yöneticisine Teslim Etti

Türk İş üyeleri imzalarını, Ak Parti yöneticisine teslim ettiİzmir'de, özel istahtam büroları aracılığıyla, geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışmayı içeren kanun tasarısını protesto eden işçiler, topladıkları imzaları basın açıklamasından sonra Ak Parti il yöneticisine teslim etti.

Türk İş üyeleri imzalarını, Ak Parti yöneticisine teslim etti

İzmir'de, özel istahtam büroları aracılığıyla, geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışmayı içeren kanun tasarısını protesto eden işçiler, topladıkları imzaları basın açıklamasından sonra Ak Parti il yöneticisine teslim etti.

Ak Parti İzmir İl binası önünde toplanan Türk İş'e bağlı işçiler, sloganlarla yasa tasarısını protesto etti. Yaklaşık 100 işçi adına basın açıklamasını Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, yaptı. 'Kiralık işçi' olarak adlandırılan ücretli kölelik düzenlemesine karşı olduklarını söyleyen Süleyman Yıldırım, "Yıllardır uygulanan politikalarla, çalışanları iş ve yaşama koşulları ağırlaştı. Rekabet, ucuz iş gücü maliyeti ile sağlanmak istendi. Sendikal örgütlenmemiz ağır saldırıların hedefi oldu. Yetmedi, şimdi günmede kiralık işçilik yeniden ısıtılıp getiriliyor. Türk İş, işçiyi bir meta haline getiren insan olma onurunu inciterek sürdürülen politikalara dün karşı çıktı. Bugün de karşı çıkıyor. 2003 yılında özel istihtam büroları eliyle getirilmek istenen işçi simsarlığına geçit vermedik. Bugün tekrar ısrarla, işçilerin haklı tepkisi dikkate alınmadan TBMM gündemine getirildi. Taşeron uygulamasında yaşanılan sorunların çok daha büyüğünün gelecekte kiralık işçilik sebebiyle yaşanacağını söyledik" dedi.

Düzenlemeye neden karşı oldularını da anlatan süleyman yıldırım, "Taşeron uygulaması yetmedi, kiralık işçilik ile sömürü çarkı hızlandırılmak isteniyor. Sosyal devlet Uygulamaları, ortadan kaldırılmaya, unutturulmaya çalışılıyor. örgütlü toplum yok edilmek isteniyor. Buna müsaade etmeyeceğiz, elbette mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Türk Ege Bölge Temsilcisbi Süleyman Yıldırım, daha sonra üyelerinden topladıkları imzaları, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Gültekin'e teslim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Türk İş İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title