Haberler

İzmir Torbalı TOKİ Konutları Sahiplerini Buldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde yapılan 315 konut için kura çekimi yapıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde yapılan 315 konut için kura çekimi yapıldı. TOKİ'nin Ayrancılar Mahallesi'ne yaptığı Torbalı 315 Konut Projesi'ndeki 2+1 ve 3+1 konutların kurası Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda çekildi. Noter huzurunda yapılan kura çekimine katılan vatandaşlar, salona sığmadı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından önce şehit ailelerinin konutlarının çekilişi yapıldı. Konut için başvuran tüm şehit aileleri ev sahibi olurken, daha sonra engelli vatandaşlar için kura çekimi gerçekleştirildi. Yapımı tamamlanan 315 konut için 5 binin üzerinde başvuru olduğu belirtilirken, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların heyecanı yüzlerine yansıdı.

"ÇİTFE MUTLULUK YAŞANDI"

Kurada ev sahibi olan büfeci Serhat Darende çok uygun şartlarda ev sahibi olduklarını belirterek, "Allah'a hamd olsun kurada ev çıktı. Hem bana hem de kayınvalidemlere çıktı. Başarılı bir proje. Açıkçası çok umutlu değildim ama çıktı. Bu şartlarda bu imkanlarla ev sahibi olmak büyük nimet" dedi. Damadı gibi kendisine de ev çıkan Muazzez Toprak, "Çok heyecanlıyım. Hiç ümidim yoktu. Çıkınca çok mutlu oldum. Bugüne kadar hiç evim olmamıştı" dedi.

Kura çekiminin tam listesi salı günü TOKİ'nin internet sitesi üzerinden açıklanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title