Haberler

İzmir sokak kedilerine yaptıkları kulübelerin karşılığında mama temin ettiler

Güncelleme:

İzmir Bornova Hasan Tahsin Özel Eğitim Meslek Okulu'nda metal atölyesinde ders almakta olan engelli öğrenciler, okulda besledikleri kedileri soğuktan korumak için atık mobilya malzemelerinden kulübeler yapmaya başladı. Velilerden de sipariş alan öğrenciler, şimdi atık parça buldukça kulübeleri mama karşılığında yaparak, okuldaki kedileri besliyor.

İzmir'in Bornova ilçesinde hafif düzeyde engelli bireylere hem akademik, hem mesleki eğitim vermekte olan Hasan Tahsin Özel Eğitim Meslek Okulu'nun metal atölyesi ikinci sınıf öğrencileri, okuldaki kedilerin kışın ısınmak için okula girmeye çalıştığını gördü. Bunun üzerine, yavru ve yetişkin yaklaşık 15 kediye sıcak bir yuva yapabilmek adına kolları sıvayan öğrenciler, atölyede öğretmenlerinin yardımıyla atık mobilya parçalarını keserek kulübeler yapmaya başladı. Okulun bahçesinden ayrılmayan, her öğlen yemek saatinde mama bekleyen kediler için kulübe yapan öğrenciler aynı zamanda okulun sahiplendiği köpek 'Kepçe' için de bir kulübe yaptı. Öğrencilerin yaptığı birkaç kulübeyi okul bahçesine koyduğunu gören veliler, kendi sokaklarındaki ve bahçelerindeki hayvanlar için kulübe siparişi verdi. Metal atölyesinde, grup çalışması ile kulübeleri yapan öğrenciler, velilerden para almak yerine kedi maması almalarını istedi. Böylelikle öğrenciler, her gün okul bahçesinde besledikleri kedilere mama desteği de sağlamış oldu. Hayvansever gençler, sokaktaki canlara hem AŞ hem yuva sağladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

'KIŞ YAKLAŞIYOR, BU KEDİLER ÜŞÜMEYECEK'

Öğrencilerin sınıf öğretmeni Hülya Aksu, kulübe fikrinin okullarında yıllardır besledikleri Asuman isimli bir kedinin hava soğuk olduğunda sürekli okulun içine girmesinden sonra çıktığını anlatarak, Şimdi çocuklarımız kedilere yemek veriyorlar, biz öğlen çıkan yemekten de kalan olursa onlara veriyoruz. Önceden korkan, kedilere yaklaşamayan birçok çocuğumuz şimdi onlara yemek verebilmek için sıraya giriyor. Soğuk havalarda sıcak bir yuvaları olsun istedikleri için çaba sarf ediyorlar. Bu duyarlılığı göstermeyen birçok insanın olduğu bir dönemde özel çocuklarımızın onları koruyup kollaması ve bu duyarlılığı göstermesi bizi çok mutlu ediyor. Kulübeler için tahta alıp yapma imkanımız yok, elimize atık malzeme geçtiğinde talep olursa devam ettireceğiz dedi.

Metal işleri öğretmeni Metin Büyük, Kedilerin ihtiyaç duyduğu mamaların yanı sıra atölyenin de ihtiyaç duyduğu malzemeleri temin ettik. Öğrenciler oldukça hevesli ve istekli çalıştılar. Yaptıkları bir şeyin işe yaradığını görmek onları çok mutlu etti. Öğrencilerimiz çok becerikli ve kabiliyetli. Dolayısıyla, hem öğrencilerimiz, hem kedilerimiz, hem biz mutluyuz diye konuştu. Öğrencilerden Fikret Hakan Söylemez (18), Güzel şeyler hissederek yaptık kulübeleri. Sokak hayvanları için yapıyor olmak güzeldi. Kendim de evde kedi ve köpek besliyorum. Bazı insanlar kedileri ve köpekleri eziyor, taşlıyor. Bu hayvanlara sahip çıkmak gerekiyor. Kediler kulübeler sayesinde yağmurdan ve soğuktan korunacak diye konuştu. Umut Köymen (16) ise, Kediler dışarıda kaldıklarında hem üşüyorlar, hem de yemek bulamıyorlar. Bu yüzden de açlıktan ölüyorlar. Ama hem kulübeleri yapıp hem onları beslediğimizde hem biz hem de kediler seviniyor. Kedileri besleyip büyüttüğümüzde daha mutlu olmuş oluyoruz. Elimden geldiği kadar onları besliyorum. Kış yaklaşıyor, bu kediler üşümeyecek, gerçekten çok mutluyum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bornova İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title